TRT 1 neden şifreli, neden açılmıyor, çözüm yolu nedir, TRT 4K şifreli mi oldu?

TRT 1 neden şifreli, neden açılmıyor, TRT 4K şifreli mi oldu, çözüm yolu nedir? soruları EURO 2020 maçlarını izlemek isteyenler tarafından bu aralar merakla cevapları aranan sorular oldu. TRT4K şifre sorununu yaşayanlar sakın panik yapmayan sorunun basit bir çözümü var. İşte çözüm yolu:

Google Haberlere Abone ol
TRT 1 neden şifreli, neden açılmıyor, çözüm yolu?

TRT 1 neden şifreli, neden açılmıyor, TRT 4K şifreli mi oldu, çözüm yolu nedir? Neden şifreli oldu soruları bu aralar sıklıkla dile getirilmeye başlandı. Peki, gerçekten de TRT 4K kanalı şifreli mi oldu, neden açılmıyor? EURO 2020 maçlarını izlemek isterken bir anda karşılarında şifreli TRT kanalını gören vatandaşlar neye uğradığını şaşırdı. Hemen panik etmenize gerek yok. Bu durumun çözümü son derece basit. İşte TRT 1 neden şifreli, neden açılmıyor, TRT 4K şifreli mi oldu, çözüm yolu nedir? sorununun çözümü:

TRT 4K
TRT 4K Türkiye'nin ilk en yüksek teknolojili kanalı oldu

 

EURO 2020 maçlarının da TRT 4K'da yaynlanacak olması izleyicileri sevindirdi.  Türkiye'nin ilk ULTRA HD kanalı olarak yayın hayatına başlayan TRT 4K EURO 2020 turnuvasında Türkiye'nin maçlarını yüksek çözünürlükte yayınlayacak. Kanal yayın hayatına 19 Şubat 2015'te başladı.

TRT 4K yayınları çözünürlük ve tarama sisteminin değişmesiyle HD yayınlardan yaklaşık 8 kat daha kaliteli bir yayın sunmaktadır. Ultra HD teknolojisi çözünürlüğün yanı sıra renk skalasında da artış göstermektedir. HD kameralar görüntü üretirken 256 ila 1024 çeşit renk, UHD kameralar ise 4096 ila 16384'e kadar çeşit renk kullanmaktadır.

Televizyonunuzun uydu kumandasında bulunan “Menü” tuşuna basın.

Çıkan seçeneklerden Karşınıza çıkacak ekranda bulunan şu seçeneklere bakın (her markada farklı olabilir): Kurulum, yapılandırma

Daha sonra bu seçeneklerden olan birisine gidin.

Ekranda bulunan seçeneklerden karşınıza “TP” ile ilgili seçenekler çıkacaktır öneğin “Yeni TP, TP ekle ya da TP yaz gibi” daha sonra bunlardan birisine gidin. Bu seçeneği ayrıca uydu kumandası üzerinde bulunan renkli tuşlardan birisiyle de halledebilirsiniz.

Daha sonra kanal eklemek için renkli tuşlardan gösterilene basın “TURKSAT 3A 10980 MHZ V (DIKEY) SR: 12500” gösterilen alanlara bu frekansları girdikten sonra TRT 4K izlemeye başlayabilirsiniz

TRT 4K kanalı şifresiz bir kanaldır. TRT 4K TRT'nin kanalları arasındadır. TRT 4k uydudan 10980 mHz frekanstan 12500 sembol oranı ile izlenebilir.

TRT 4K FREKANSLARI

TRT 4K kanalı bazı platformlarda şu kanallarda yer alıyor: 

TÜRKSAT UYDU: TURKSAT 3A 10980 MHZ V (DIKEY) SR: 12500

Digitürk: 401. Kanal

Tivibu: 401. Kanal

İnternet protokolü üzerinden televizyon

Turkcell TV+ 101. Kanal

tivibu 401. Kanal

BAZI UYDULARDA ÇALIŞMAYABİLİR

TRT 4K yayınları UHD çözünürlük olan 3840x2160 piksel ve 50p frame ratelik bir görüntü kalitesi ile yayın yapmaktadır. Yayın kodeği ise HEVC’dir. Yayını dahili veya harici uydu alıcısının çözebilmesi için bu özellikleri taşıması gerekmektedir, aksi halde yayın sorunu ortaya çıkabilmektedir.

ŞİFRE SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Bazı futbolseverler yayınının neden şifreli olduğunu soruyor. Bu konuda TRT'den açıklama geldi. Açıklamayı aynen sizlere aktarıyoruz:

Değerli izleyicimiz, Kanalımızın frekansları, UEFA’nın mevcut 4K sinyaline EURO2020 yayınını şifresiz vermemesi nedeniyle güncellenmiştir.

Türksat 4A: 11767 V SR:15000 FEC:3/4 DVBS2 Lütfen frekans bilgilerinizi güncelleyiniz.

İlginiz için teşekkür eder, iyi seyirler.

Açıklamadan da anlaşılacağı üzere TRT 4K şifreli olmasının nedeni UEFA'nın bir zorunluluğundan kaynaklıdır. Ancak bu frekans ayarları yapıldıktan sonra şifre ortadan kalkıyor.


 

Yorumlar

Kerim zengin Avrupa da TRT yildiz neden yayından alındı 4 k neden yayın yapmıyor lutfen yetkililer Bizleri bilgilendirin TRT yıldızı tekrar avrupa da yayın yapmasını rica ediyorum
Cemal Selamlar trt 4k neden yayını kesildi daha önceleri trt spor yildiz ve trt 2 nin yayını kesilmişti bir bilginiz var mı veya bu kanalları başka türlü seyretme imkanımız var mı. Teşekkürler.