Trendyol'da nasıl değişim yapılır?

Trendyol'da nasıl değişim yapılır veya Trendyol'da değişim var mı varsa nasıl yapılıyor? İnternet üzerinden yapılan alışverişlerin en karmaşık konusu değişim konusudur. Peki, Trendyol'da değişim var mı?

Google Haberlere Abone ol
Trendyol'da nasıl değişim yapılır?

Trendyol'da değişim nasıl yapılır ya da daha doğru şekilde sormak gerekirse Trendyol'da değişim var mı varsa nasıl yapılır? İnternet üzerinden online alışverişler pandemi süreci nedeniyle arttı, tam kapanma dönemlerinde ise pik noktasına ulaştı. Özellikle de tam kapanma dönemlerinde bir de "Anneler Günü" gibi özel günlerin de denk gelmesiyle internet alışverişleri zirveye ulaştı. Milyonlarca insan internet üzerinden alışveriş yaparak, tam kapanmanın neden olduğu alışveriş engelini ortadan kaldırıyor.

İnternetten alışveriş yapmak kolay, güvenilir ve zaman kazandıran bir yöntemdir; ancak bu online alışveriş yapmak isteyenlerin karşılaştığı ve karşılaşmak istemedikleri bazı durumlar da söz konusu olabiliyor. Bunların başında özellikle de giyim alışverişlerinde "değişim" konusu geliyor. 

Trendyol'da nasıl değişim yapılır?
Trendyol'un mobil uygulaması üzerinden alışveriş yapılabilir.

 

Online alışveriş yapan vatandaşlar, aldıkları ürünleri değiştirmek ve aynısının farklı bir versiyonunu almak isteyince engellemelerle karşılaşıyor. Çünkü büyük alışveriş siteleri dahil olmak üzere birçok alışveriş sitesi bu konuda henüz tam bir altyapıya sahip değil. 

İnternetten alınan bir ürünün iadesi konusunda şimdilik sorun yok; ancak internetten alınan bir ürünün, normal mağazalarda olduğu gibi değişimi konusu ise henüz maalesef uygulamay konmuş değil. 

İnternet alışverişlerinde değişim uygulamasının henüz hayata geçirilmemiş olmasının en büyük nedeni ürünlerin sağlıklı bir şekilde geri gelip gelmemesi ve para iadelerinde yaşanan uzun zaman alımıdır. Bu nedenle birçok site değişim yerine direkt iade uygulamasını tercih ediyor. 

Peki, Trendyol'da değişim var mı veya varsa Trendyol'da değişim nasıl yapılır? 

Trendyol'da değişim yok ancak bunun yerine iade sistemi var. 

Alınan bir ürünü iade etmek isteyenler rahatlıkla iade edebilir; almak istedikleri diğer ürünü ise yeni bir ürün satın alacakmış gibi almaları gerekiyor. 

Peki, Trendyol'da iade nasıl oluyor?

Trendyol'da iade ise şu şekilde oluyor: 

1. trendyol.com ve mobil uygulamalarda yer alan "Hesabım" bölümünden “Siparişlerim'e“ gidin.

2. “Detaylar” butonuna basın ve siparişinizin detaylarını görüntüleyin.

3. "Kolay İade Talebi Oluştur" butonuna basın.

4. İade edilecek ürün ve iade nedeni seçin. Aynı üründen birden fazla satın aldıysanız iade edilecek ürün adedini de seçmeniz gerekir.

5. Kargo seçiminizi yapın.

6. Ekranda çıkan iade kargo kodunu not alın. İade kargo kodunuza "Siparişlerim" sayfasından ve üyelik mail adresinize gönderilen bilgilendirme mesajından da ulaşabilirsiniz.

7. İade edilecek ürünler ile birlikte faturayı tek bir pakete koyun. (Her bir teslimat için iade kodu ayrı ayrı alınmalı ve paketler ayrı ayrı hazırlanarak kargoya verilmelidir.)

• Faturanız yoksa aşağıdaki bilgileri boş bir kağıda yazıp iade paketinin içine koyup iadenizi yapabilirsiniz.

o Ad Soyad:

o Sipariş No:

o İade Nedeni:

8. Paketi iade kargo koduyla birlikte seçtiğiniz kargoya 7 gün içinde teslim edin. Kodu vermeniz yeterlidir, ayrıca bir İade adresi belirtmeniz gerekmez. 7 günü geçirdiğiniz durumda yeniden iade kargo kodu almalısınız.

Özetlersek; Trendyol'da değişim maalesef yok; onun yerine iade var. İade sonrasında almak istediğiniz ürünü yeni bir ürün satın alacakmış gibi alabilirsiniz.

Yorumlar

mustafa şenyüz deri ceket küçük geldi iade edicem fakat bir büyük bedeni nasıl alıcam .iade parası nereye yatıcak
Ali Çetinkaya Nolon 60.5 kask fizörü camı aldım büyük geldi değişim yapmamız mümkünmü