Trafik sigortasına ilişkin önemli karar

Tüm aracı olanları ilgilendiren bir haber geldi. Türkiye Sigortalar Birliği'nden zorunlu trafik sigortasına ilişkin tavsiye karar aldı. Süre uzatımı ya da poliçe indirimi gelebilir.

Google Haberlere Abone ol
Trafik sigortasına ilişkin önemli karar

Türkiye Sigortalar Birliği, zorunlu trafik sigortasına ilişkin tavsiye kararı aldı. Türkiye Sigorta Birliği'nden yapılan açıklamada, birliğin, üyeleriyle birlikte koronavirüs küresel salgınının getirdiği riskleri ve etkilerini yakından takip ettiği, üzerine düşen sorumluluklar doğrultusunda gerekli adımları atmaya devam ettiği belirtildi.

Türkiye Sigortalar Birliği'nden yapılan kamu açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Türkiye Sigorta Birliği, üyeleriyle birlikte Korona virüs küresel salgınının getirdiği riskleri ve etkilerini yakından takip etmekte; üzerine düşen sorumluluklar doğrultusunda gerekli adımları atmaya devam etmektedir. Bu çerçevede sektörel açıdan yeni iş ve yenilemelerde yaşanan daralma ve başta yedek parça ve yargılama giderleri olmak üzere maliyetlerde artış temayülüne rağmen,  Birlik Yönetim Kurulumuz,  sigortalılarımıza yönelik  aksiyonlar konusunu görüşmüş ve  daha önce almış olduğumuz tavsiye kararlarına ilave olarak Riskli Sigortalılar Havuzu kapsamına girmeyen araçların Karayolları Motorlu Araçlar  Zorunlu Mali Sorumluluk  (Trafik ) Sigortalarında ve Otobüs Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortalarında,  uygulama yöntemi  şirketlerimizin insiyatiflerinde olmak üzere; öncelikle,  yenilenen poliçe primlerinde indirim ve/veya  gerekli durumlarda teminat sürelerinin uzatılması ile şirketlerimizin gerekli göreceği diğer kolaylaştırıcı  uygulamaları tavsiye etmiştir.

 

 

Yorumlar