Trafik kazaları MOBESE kameralarında

ANKARA (AA) - Aydın, Çanakkale ve Bingöl'de meydana gelen bazı trafik kazaları, MOBESE kameralarına yansıdı.Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 ildeki MOBESE kameralarının kaydettiği trafik kazalarının görüntülerini paylaşmaya devam ediyor....

Google Haberlere Abone ol
Trafik kazaları MOBESE kameralarında

ANKARA (AA) - Aydın, Çanakkale ve Bingöl'de meydana gelen bazı trafik kazaları, MOBESE kameralarına yansıdı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 ildeki MOBESE kameralarının kaydettiği trafik kazalarının görüntülerini paylaşmaya devam ediyor. Son olarak Aydın, Çanakkale ve Bingöl'deki kazaların görüntülerini paylaşan emniyet, görüntüleri izleyen vatandaşların, trafik kurallarına ilişkin bilincinin artırılması ve kazalardan ders almasını amaçlıyor.

Aydın'da yolun karşısına geçmek isteyen bir kadına otomobilin çarptığı an MOBESE kamerasına yansıdı. Görüntüde, yola inen kadının kendisine doğru hızla gelen otomobilden kurtulmak için koştuğu ancak kazadan kurtulamadığı görülüyor.

Çanakkale'de yayalar ile araç şoförlerinin dikkatsizliğinden dolayı meydana gelen kazalar da kameralarca kaydedildi.

Bingöl'de ise bir otomobilin yola çıkan büyükbaş hayvanlara, başka bir otomobilin de hayvanların yanına gitmeye çalışan bir kadına çarpması MOBESE kameralarınca görüntülendi.

Görüntülerin sonunda kazanın yaşanmasına neden olan kural ihlaline işaret edilerek, "Trafik ışıklarına uysalardı bu kazalar olmayabilirdi", "Hız kurallarına uysalardı bu kazalar olmayabilirdi" ve "Kavşaklarda geçiş önceliğine uysalardı bu kazalar olmayabilirdi" gibi uyarılar yer alıyor.

Yorumlar