Trabzonspor Katarlılara mı satılıyor?

Trabzonspor takımının Katarlılara satılacağı yönündeki iddialar spor dünyasında uzun zamandır konuşuluyor. Peki, son durum nedir?

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor Katarlılara mı satılıyor?

Trabzonspor Katarlılara mı satılıyor ve Katarlılar Trabzonspor ile ilgileniyor mu soruları gündemdeki yerini koruyor. Bilindiği üzere Katar, BAE ve Suudi Arabistan başta olmak üzere bütün Arap ülkelerinden Karadeniz'e yönelik yoğun bir turistik seyahat söz konusu. Deniz turizmi yerine yeşil doğa ve yayla turizmini tercih eden Araplar'ın en çok ilgi gösterdiği kent ise Trabzon oluyor. Hal böyle olunca da Trabzonspor konusu da ara ara gündeme geliyor.

TRABZONSPOR KATARLILARA MI SATILIYOR?

Trabzonspor'un Katarlılara veya bir başka Arap ülkesine satılacağı yönündeki iddiaların kökeni eskilere dayanıyor. Körfez ülkelerinin Türkiye'ye olan ilgisinin artması ve Karadeniz'in özellikle de tercih edilmesi beraberinde bu iddiaları getirmişti. 

Gazeteci ve TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, Haber Global ekranlarında katıldığı canlı yayın programında Trabzonspor ile ilgili olarak dikkat çeken ifadeler kullandı.

Yiğitel, "Bir ara bir yazı çıktı, Katarlılar Trabzonspor ile ilgileniyor diye. Katar'dan Trabzon'a direkt uçuşlar başladı. En son Trabzon'a gittiğimde ciddi anlamda Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katarlı turistler var. Trabzon'u çok seviyorlar. Bir ara Katarlılar ciddi ciddi Trabzonspor ile ilgilenmişler. Ben de niye olmasın, tümüyle olmasa da ortalık üzerinden olur dedim. Bize Messi'yi Ronaldo'yu getirirler dedim, yemediğim dayak kalmadı. Ağzımı açmıyorum artık" diye konuştu. Katarlıların Trabzonspor'u satın alabileceği yönündeki iddialar sonrası bordo mavili ekibin hisseleri gün içinde yüzde 10'a yakın oranda artış gösterdi.

TRABZONSPOR'DAN AÇIKLAMA

Trabzonspor Kulübü, basın-yayın organlarında çıkan ve kulübün Katarlılara satılacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Bordo-mavili kulübünün Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yer alan açıklamasında, Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri ve ilgili mevzuatlar uyarınca bu nitelikteki kararların yönetim kurulu tarafından alınabileceği vurgulandı.

Bu yönde alınan bir kararın bulunmadığına işaret edilen açıklamada, "Basın-yayın organlarında çıkan 'Katarlılar kulübü satın alıyor' başlıklı haberler gerçeği yansıtmamaktadır. SPK düzenlemeleri ve ilgili mevzuatlar uyarınca bu nitelikteki kararlar yönetim kurulu kararı ile gerçekleşebilecek olup, Özel Durumlar Tebliği gereğince bu kapsamdaki kararların da kamuya açıklanması gerekmektedir. Yönetim kurulu tarafından bu konuda alınmış bir karar bulunmamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Sermaye Piyasası Kurulunun Özel Durum Tebliği'ne göre kamuya açıklanacak herhangi bir husus bulunmadığı, SPK düzenlemeleri çerçevesinde Kamuyu Aydınlatma Platformu ve internet sitesinde yapılan resmi duyurular haricindeki haberlere itibar edilmemesi de kaydedildi.

Yorumlar

mesut Ülkem uğruna faydası olacaksa ben bu aşktan vaz geçerim çare yok.