Trabzon'da polis aracının dereye devrilmesi

- Maçka ilçesinde polis aracının dereye devrilmesi sonucu akıntıya kapılarak kaybolan polis memuru Ayan'ı arama çalışmaları, 9'uncu günde 450 kişilik ekiple sürdürülüyor

Google Haberlere Abone ol
Trabzon'da polis aracının dereye devrilmesi

TRABZON (AA) - Trabzon'un Maçka ilçesinde 9 gün önce polis aracının dereye devrilmesi sonucu akıntıya kapılarak kaybolan polis memuru Mehmet Ayan'ı arama çalışmaları devam ediyor.

Ayan'ın bulunması için AFAD, UMKE, Sahil Güvenlik ve çeşitli kurumlardan 450 kişilik arama kurtarma ekibi, bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede 51 dalgıç ve diğer ekipler de dere boyunca detaylı arama gerçekleştiriyor.

Arama çalışmalarında 61 araç, bir zırhlı araç, 2 iş makinesi, bir bot ve riskli bölgelerde de su altı kamerası kullanılıyor.

Belirlenen noktalarda operatörler iş makineleriyle çalışma yürütürken dalgıçlar ve diğer ekipler de dere boyunca riskli görünen bölgeleri üst üste taramayı sürdürüyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince de dere hattının denizle bağlantılı olduğu noktalarda çalışmalar devam ederken deniz polisleri de bu bölgede arama dalışları gerçekleştiriyor.

Ayan'ın eşi Hacer, annesi Ayşe, babası İsmail ile kardeşleri Muhammer ve Mücahit Ayan'ın da Büyükşehir Belediyesince olay yerinde kurulan çadırlardaki bekleyişleri sürüyor.

AFAD tarafından kurulan Mobil Koordinasyon Merkezi'nde de bölge haritaları üzerindeki incelemeler devam ediyor.

Maçka ilçesinde 22 Mart'ta polis aracının dereye devrildiği kazada polis memurlarından Yunus Çavdar şehit olmuş, İzzet Kazaz yaralanmış, Mehmet Ayan ise akıntıya kapılarak kaybolmuştu.

Yorumlar