Trabzon'da pistten çıkan uçakta söküm işlemi yapılıyor

- Trabzon Havalimanı'nda 13 Ocak'ta pistten çıkan ve denize metreler kala durabilen Pegasus'a ait yolcu uçağının parçaları sökülüyor - Uçağın parçalarının büyük bölümü İngiltere'ye ihraç edilecek

Google Haberlere Abone ol
Trabzon'da pistten çıkan uçakta söküm işlemi yapılıyor

TRABZON (AA) - Trabzon Havalimanı'nda ocak ayında pistten çıkan ve denize metreler kala durabilen Pegasus'a ait yolcu uçağının parçaları sökülüyor.

Kazanın ardından, büyük çaplı kurtarma operasyonu ile Trabzon Havalimanı apronunun bir bölümüne çekilen ve hizmet dışı kalan "Zeynep" adlı uçakta 23 Temmuz'da başlayan söküm işlemi devam ediyor.

Avtrade Şirketinin menajeri Dennis Lewis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçağın sigorta şirketinin açtığı ihaleyi firma olarak aldıklarını söyledi.

Uçağın söküm işlemine 23 Temmuz'da başladıklarını belirten Lewis, şu değerlendirmede bulundu:

"Türk gümrüğünün kontrolü altında uçak söküm işlemleri devam ediyor. Söktüğümüz parçaları kutulara koymaya başladık. Büyük bir kısmı İngiltere'ye ihraç edilecek. Diğer kısmına henüz karar vermediler ama geri kalan kısmı da ihraç edilecek. Bu uçağı parçalara böleceğiz, bütün parçaları ihraç olacak, hiçbir parçası kalmayacak."

- 15 Eylül'de tamamlanması planlanıyor

Lewis, 6'sı mühendis 15 kişinin çalıştığı projeyi 15 Eylül'de tamamlamayı planladıklarını vurguladı.

Çalışmalar sırasında kendilerine yardımcı olan gümrük yetkilerine teşekkür eden Lewis, söküm projesinin maliyetine ilişkin bilgisinin olmadığını, teknik konularla ilgilendiğini aktardı.

Ankara-Trabzon seferini gerçekleştiren Pegasus'a ait yolcu uçağı, 13 Ocak 2018'de Trabzon Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistten çıkmış, denize metreler kala durabilen uçaktaki 162 yolcu ve 6 mürettebat güvenli şekilde tahliye edilmişti.

Yorumlar