Trabzon Tanıtım Günleri

- TBMM Başkanı Kahraman: "Ben inanıyorum ki, Türkiye bir daha darbelerle karşılaşmayacak. Çünkü kendisini halka kabul ettirmeyen hiçbir hareket muvaffak olamaz" - İçişleri Bakanı Soylu: "Bizim yürüyüşümüz sadece günümüzü tamamlamak için değildir. Bizim yürüyüşümüz dünyaya sözü olan bir milletin kuvvetli, güçlü, kudretli olmasıdır"

Google Haberlere Abone ol
Trabzon Tanıtım Günleri

ANKARA (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Ben inanıyorum ki, Türkiye bir daha darbelerle karşılaşmayacak çünkü kendisini halka kabul ettirmeyen hiçbir hareket muvaffak olamaz." dedi.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Trabzon Tanıtım Günleri'nin açılış törenine, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Trabzon Valisi Yücel Yavuz ile Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu katıldı.

Meclis Başkanı Kahraman, açılışta yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe gecesi bir badire atlatıldığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından milli birlik ve bütünlük ruhuyla meydanların dolduğunu söyledi. Kahraman, "Sadece Türkiye'miz için değil, bölge için de büyük karanlık bir gidiş engellenmiş oldu." ifadesini kullandı.

Milletin demokrasi ruhuyla hiçbir parti farkı gözetmeden yaptığı çalışmaların, Meclisteki beraberlik ve bütünlüğün tek bir durumu gösterdiğini vurgulayan Kahraman, "Ben inanıyorum ki, Türkiye bir daha darbelerle karşılaşmayacak. Çünkü kendisini halka kabul ettirmeyen hiçbir hareket muvaffak olamaz." diye konuştu.

Trabzon'un tarihteki önemine değinen Kahraman, Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u 1461'de fethettiğini hatırlattı.

Fethedilme sürecinde yaşananları anlatan Kahraman, "Fetihler kutlanır. Bunu her zaman söylüyorum. Kurtuluş günleri diye kurtuluş günü kutlanmaz. 'Ben esirdim bugün kurtuldum.' denmez. 'Ben fethettim.' denir. Fetih günleri kutlanır. Bence böyle olması lazım." dedi.

- "Bugün dünyada karmaşıklık ve keşmekeşlik var"

İçişleri Bakanı Soylu da Trabzon'un tarihi ve kültürel önemine vurgu yaparak, Trabzon Günleri'nin düzenlenmesine katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Türkiye'deki 81 vilayeti gezip ve görme fırsatı bulduğunu dile getiren Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her gezdiğimizde, gördüğümüzde başta insanımız olarak o bölgelerin zenginlikleri öz güvenimizi artırdı, memleketimize olan sadakatimizi, ülkemize olan bağlılığımızı artırdı. Allah'a binlerce şükürler olsun. Bugün dünyada karmaşıklık ve keşmekeşlik var. Ama bu karmaşıklık ve keşmekeşliği bu gördüğünüz zenginlikler, şu ruh, gönül dünyaları güzel olan insanlar, dokunarak ve kendi medeniyetlerini onlara anlatarak ortadan kaldıracaklar ve bütün dünyayı huzura kavuşturacaklar. Bizim yürüyüşümüz sadece günümüzü tamamlamak için değildir. Bizim yürüyüşümüz dünyaya sözü olan bir milletin kuvvetli olması güçlü, kudretli olmasıdır. Onun için özgür, zengin, kuvvetli olacağız. Onun için tüm dünyaya anlatacağımız sözleri anlatma kuvvetini ve kudretini elde edeceğiz."

- "Bu coğrafyada kökleri olmaktan gurur duyuyorum"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da şehirlerin kendi yöresel ve tarihsel gelişimlerini ortaya koyan toplantı ve organizasyonlara katılmanın önemine işaret ederek, Trabzon’un tarihteki ve günümüzdeki değerinin tartışılmaz olduğunu söyledi.

Trabzon'un hem ülke coğrafyası, hem de tarihi kökleri açısından önemli bir konuma sahip olduğunun altını çizen Kılıç, "Bölge olarak Karadeniz’in Türkiye'miz için anlam ve önemini her zaman dile getiriyoruz. Yiğitlerin olduğu, yiğitlerin yetiştiği bu coğrafyanın bir üyesi olmaktan, bu coğrafyada kökleri olmaktan gurur duyuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal ise Trabzon günlerine davetinden dolayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür ederek, "Trabzonluların dediği gibi Biz Bayburtlulara da her yer Trabzon." dedi.

Konuşmaların ardından Trabzon Günleri'nin açılışının yapıldığı törende, Akçaabat Belediyesi horon ekibi ve Trabzon Belediyesi mehter takımı gösteri yaptı.

Trabzon Günleri dört gün sürecek.




Yorumlar