TP Petrol'ün özelleştirilmesine izin

- Rekabet Kurulunca, TP Petrol Dağıtım AŞ hisselerinin blok olarak satış yöntemi ile özelleştirilmesi işlemine izin verildi

Google Haberlere Abone ol
TP Petrol'ün özelleştirilmesine izin

ANKARA (AA) - Rekabet Kurulunca, TP Petrol Dağıtım AŞ hisselerinin blok olarak satış yöntemi ile özelleştirilmesi işlemine izin verildi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Dere Beton Hazır Beton ve Yaş Sıva AŞ ile Öz Örnek Hazır Beton Yapı İnşaat Limited Şirketi arasında imzalanan ve Öz Örnek Beton'un Dere Beton tarafından üretilen hazır beton türlerinin yeniden satışı için yetkilendirilmesini içeren sözleşmenin ilgili tebliğ kapsamında grup muafiyetinden yararlandığı kararlaştırıldı.

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ ile Paşabahçe Cam Sanayi ve Ticaret AŞ'nin tam kontrolünde bulunan Camiş Ambalaj Sanayi AŞ aracılığıyla yürütülen oluklu mukavva kağıt ve kutu üretim ve satış faaliyeti iş kolunun kısmi bölünme ile Mosburger GmbH tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Elsys Bilgi Sistemleri AŞ'nin ve Itelligence Analitik Sistemleri AŞ'nin çeşitli oranlardaki hisselerinin Itelligence AG tarafından devralınması suretiyle söz konusu şirketlerin ortak kontrolden tek kontrole geçmesi işlemine onay verildi.

TP Petrol Dağıtım AŞ'nin yüzde 100 oranındaki hissesinin blok olarak satış yöntemi ile özelleştirilmesi işlemi uygun bulundu.

Kuruma ayrıca, Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri AŞ'nin hisselerinin yüzde 50'sine tekabül eden kısmının sermaye artırımı ve hisse devri yoluyla, Es Yönetim Danışmanlığı ve Yatırım Proje Geliştirme AŞ, Bülent Denkdemir ve Hakan Özyürek tarafından edinilmesi işlemi için başvuru yapıldı.

Yorumlar