Toyota’dan Tamamen Yeni B-SUV: Yaris Cross

Toyota, B segmentindeki bilgi birikimini ve 25 yıllık zengin SUV geçmişini eşsiz bir modelde bir araya getirdi. İlk kez Cenevre’de tanıtılması planlanan ancak salgın nedeniyle fuarda gösterimi gerçekleştirilemeyen Toyota’nın yeni modeli Yaris Cross, online Dünya Prömiyeriyle tanıtıldı.

Toyota’dan Tamamen Yeni B-SUV: Yaris Cross - Sayfa 1

Yerden yüksek sürüşü, güçlü tarzı ile SUV özelliklerinin yanında Yaris Cross, şehir içinde de pratik ve aktif yaşam tarzına uygun sürüşler sunan ideal bir otomobil olarak öne çıkıyor. Avrupa için tasarlanan ve geliştirilen tamamen yeni Yaris Cross, Yaris ile birlikte 2021’den itibaren Fransa’daki Toyota tesisinde üretilecek. Yeni Yaris Cross, Toyota’nın gelişmiş hibrit teknolojisini de bu segmente taşıyacak. Toyota, yeni Yaris Cross ile birlikte ürün gamını genişleterek C ve D segmentlerine ek olarak B segmentinde de SUV model sunacak.

Toyota’dan Tamamen Yeni B-SUV: Yaris Cross - Sayfa 2

Gerçek hibrit, gerçek SUV

2012’de Yaris ile B segmentini hibrit teknolojisi ile buluşturan Toyota, Yaris Cross’ta da sıra dışı performans ve verimlilik sunan dördüncü nesil hibrit motorunu sunacak. Böylelikle Toyota, 25 yıl önce başlayan ve bugün dünyanın en çok satan SUV modeli haline gelen RAV4 ve dikkat çekici tarzıyla bir ikon haline gelen C-HR modellerinden elde ettiği eşsiz deneyimi Yaris Cross’a taşımış olacak.

Toyota’dan Tamamen Yeni B-SUV: Yaris Cross - Sayfa 3

Yaris Cross, Toyota’nın yeni GA-B platformu üzerine tasarlandı. Bu platform yüksek seviyede gövde sertliği ve iyi bir dengeye sahip şasinin üretilmesine olanak sunarken, otomobilin yolda daha hızlı tepkiler vermesini sağlıyor.

Toyota’dan Tamamen Yeni B-SUV: Yaris Cross - Sayfa 4

Toyota’nın güçlü SUV DNA’sı Yaris Cross’ta

Yaris Cross’un etkileyici tasarımı, Avrupa ve Japonya stüdyolarındaki geniş tasarım ekiplerinin ortak çalışmasıyla ortaya çıktı. Toyota, Yaris Cross’u oluşturmadan evvel B-SUV segmentinde müşterilerin beklentilerini en ince ayrıntısına kadar araştırdı. Yaşam tarzına uyacak yüksek pratikliğin yanı sıra günlük hayatta da keyif verecek, kullanıcıların kişiliklerini yansıtacak bir model fikri ortaya çıktı.