Toyota'dan sevkiyatları durduma kararı

Toyota Japonya'da üretilen araçlarından 10 modelin sevkiyatını durdurdu.

Google Haberlere Abone ol
Toyota'dan sevkiyatları durduma kararı

Toyota, dünyanın en çok otomobil satan firmalarından biri olarak, bünyesindeki Toyota Industries tarafından motor sertifikasyonu sırasında yapılan testlerde usulsüzlükler tespit edildiğini açıkladı. Bu durum, şirketin 10 modelinin sevkiyatını askıya almasına neden oldu. Açıklamada, bu usulsüzlüklerin özellikle üç dizel motor modelinin sertifikasyonu sırasında uygun beygir gücü çıkış testlerinin yapılmamasıyla ilgili olduğu belirtildi.

ETKİLENEN MODELLER VE MOTOR PERFORMANSI

Ortaya çıkan usulsüzlükler, Toyota'nın popüler modelleri arasında yer alan Land Cruiser 300 arazi araçları, HiAce vanları ve Hilux kamyonetlerini de kapsıyor. Şirket, etkilenen motorların ve araçların motor performansı standartlarını karşıladığını ifade ederken, Toyota Industries'in çalışanlarının daha iyi veriler elde etmek için yakıt enjeksiyon miktarlarını değiştirdiklerini açıkladı.

Yaşananlar forklift ve diğer inşaat ekipmanlarına yönelik motorların sertifikasyon süreçleriyle ilgili olarak da başka usulsüzlüklerin bulunduğunu gösteriyor.

DAİHATSU'NUN GÜVENLİK TESTLERİ SORUNLARI

Japon otomotiv sektöründe yaşanan bu gelişmeler, sadece Toyota ile sınırlı kalmadı. Japonya'da popüler küçük araçlar üreten Toyota'nın yan kuruluşu Daihatsu'nun da onlarca yıldır araç güvenliği testlerini gerektiği gibi yürütmediği ortaya çıktı.

Yorumlar