Toyota elektrikli arabaya sahte debriyaj ekliyor

Toyota elektrikli arabalarda, manuel araba kullanma alışkanlığını unutmak istemeyen sürücüler için sahte bir debriyaj sistemi kullanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Toyota elektrikli arabaya sahte debriyaj ekliyor

Toyota, nostaljik sürüş arayan şoförlere hitap etmek için ilginç bir yöntemi test ediyor. Japon üretici, elektrikli araba modellerine manuel şanzıman simülasyonu dahil etmeyi planlanıyor. Geçtiğimiz ay alınan bir patente göre Toyota, “sahte debriyaj” hissi uyandıracak. ShitfDelete'nin haberine göre Toyota, elektrikli arabalara geçişle birlikte eski sürücülerini sevindirecek bir özellik üzerinde çalışıyor.

CNN’den gelen bilgilere göre otomotiv devi, sürücülerin motora sinyal göndererek vites geçişlerini simüle etmesini sağlayacak. Bu, düz vites araba kullanmayı seven şoförlere hitap edecek.

Toyota, aldığı yeni patent ile birlikte sahte debriyaj özelliğini geliştirmeye başladı. İddiaya göre yeni elektrikli modellerin fren pedalı, debriyaj ve vites küçültme yeteneği de içerecek. Böylece araç hem yavaşlayacak hem de manuel şanzımana benzer şekilde vites azaltacak.

Lamborghini Urus'tan ilham almış gibi! Yeni coupe SUV Renault Rafale tanıtıldı! İşte yeni otomobille ilgili detaylar...

Toyota, daha önce düz vites araba kullanmamış olan kişilerin de bu deneyimi seveceğini düşünüyor. İddiaya göre yeni modeller; debriyajın yanlış kullanılması, düz vites sarsıntısı ve yanlış vites durumlarını simüle edecek şekilde geliştiriliyor.

Ancak düz viteste olduğu gibi arabalar stop etmeyecek. Bu sayede elektrikli araba sürücüleri trafiğin ortasında kalma korkusu yaşamayacak. Ayrıca isteyen kullanıcılar manuel şanzıman simülasyonunu kapatabilecek.

Toyota, gelecekteki hangi modellerin bu özelliği içerebileceğine ilişkin ayrıntı vermedi. Ancak daha kontrollü bir sürüş deneyimi yaşamak isteyen sürücülerin hoşuna gidecek gibi duruyor.

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar