Toplu taşımadaki yoğunluğa ilginç çözüm: Kiralık koltuk

Geçtiğimiz günlerde yüzde 50'lik akaryakıt zammının ardından halkın sokaklara döküldüğü İran'da toplu taşıma araçlarında yoğunluk yaşanıyor. Tahran Otobüs İşletmeleri Genel Müdürü ise yaşanan yoğunluk için ilginç bir çözüm yöntemini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Toplu taşımadaki yoğunluğa ilginç çözüm: Kiralık koltuk

İran'da, geçtiğimiz günlerde benzin fiyatlarına gelen yüzde 50'lik zammın ardından halk sokaklara dökülmüştü. Benzine zam yapılmasının ardından İran halkı toplu taşıma araçlarına yöneldi. Toplu taşımada bu yüzden yoğunluklar yaşanmaya başladı.

KOLTUKLARI SATIŞA ÇIKARTACAKLAR

İran'da akaryakıt fiyatlarına Ruhani yönetimi tarafından yüzde 50'lik bir zammın yapılmasının ardından otobüs ulaşımlarında büyük yoğunluk yaşanmaya başladı. Konuyla ilgili çalışmalar yürüten Tahran Otobüs İşletmeleri ise ilginç bir yöntem buldu. Kurumun Genel Müdürü Peyman Senendci, yaşanan benzin zammı ile birlikte otobüs ulaşımında oluşacak yoğunluğa ilişkin farklı çözüm yolları üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Senendci'nin açıklamasına göre, bu çözümlerden bir tanesi de otobüs koltuklarının DRT sistemi ile yolculara satılması olacak. Bu yöntemin halk tarafından nasıl karşılanacağı henüz bilinmezken Tahran Otobüs İşletmeleri farklı yollar üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

"YOLCULAR KOLTUĞU SATIN ALABİLİRLER"

Hayata geçirilmesi planlanan yeni sistem ile ilgili konuşan Senendci, Tahran’da otobüs koltuklarının, belirlenen güzergah ve saat aralıkları içerisinde yolculara satılmasının planlandığını söyledi.

Tahran'da belirli saat aralıklarında Venek Meydanı ile Azadi arasında yoğun yolcu trafiği yaşandığının altını çizen Senendci, "Biz yolcu trafiğinin yoğun olduğu bu iki saat süresince otobüs koltuklarını satışa çıkartabiliriz." dedi.

Senendci, koltuk kiralamak isteyen İran halkının örneğin saat 07.00 ile 07.10 arasında kendileri için bir koltuğu satın alabileceğini belirtti.

Toplu taşımadaki yoğunluğa ilginç çözüm: Kiralık koltuk

NE OLMUŞTU?

İran'da geçtiğimiz günlerde akaryakıta yüzde 50 oranında zam uygulanmış, İran halkı zammı protesto etmek için sokaklara dökülmüştü. Polisle çatışan çok sayıda gösterici hayatını kaybederken binlerce kişi ise yaralanmıştı. Öte yandan ülke genelinde bir çok ATM ve banka şubesi de gösteriler sırasında ateşe verilmişti.Ruhani yönetimi ise protesto ve eleştirelere yönelik yaptığı açıklamalarda zamlardan elde edilecek gelirle, geçim sıkıntısı çeken 18 milyon aileye yardımda bulunulacağını duyurmuştu.

Yorumlar