Toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan fiyat farkı ödenmesi

- Sürekli işçi kadrolarına geçiş işleminden önce ihale sözleşmesiyle sona eren toplu iş sözleşmelerinin uygulanmasına, geçiş işleminin yapıldığı tarihe kadar devam edilecek - İşçiliğe bağlı giderlerde oluşan artışlar kamu kurum ve kuruluşlarınca fiyat farkı olarak ödenecek

Google Haberlere Abone ol
Toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan fiyat farkı ödenmesi

ANKARA (AA) - Sürekli işçi kadrolarına geçiş işleminden önce süresi ihale sözleşmesiyle sona eren toplu iş sözleşmelerinin uygulanmasına, geçiş işleminin yapıldığı tarihe kadar devam edilecek.

Maliye Bakanlığının "Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımlarında Toplu İş Sözleşmesinden Kaynaklanan Fiyat Farkının Ödenmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ilgili maddeleri gereğince süresi uzatılan ihale sözleşmelerinden, süresi sürekli işçi kadrolarına, geçici işçi pozisyonlarına geçiş işleminden önce ihale sözleşmesi ile birlikte sona eren toplu iş sözleşmelerinin uygulanmasına, geçiş işleminin yapıldığı tarihe kadar devam edilecek.

Bu döneme ilişkin uygulanacak ücret zam oranları Yüksek Hakem Kurulunca sonuçlandırılan toplu iş sözleşmelerindeki oranlar esas alınarak belirlenecek.

Uygulanacak oranlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca ilan edilecek. Bu nedenlerden kaynaklanan işçiliğe bağlı giderlerde oluşan artışlar kamu kurum ve kuruluşlarınca fiyat farkı olarak ödenecek.

Yorumlar