Toncuk'un cezadan kurtulduğu yönündeki iddialar asılsız çıktı

Birçok vatandaşı dolandırarak yurt dışına kaçarak izini kaybettiren "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın'ın da son infaz düzenlemesinden faydalanarak çıkacağı ileri sürülmüştü. Ancak, AK Parti'den gelen açıklamada Aydın'ın bu düzenlemeden faydalanamayacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Tosuncuk kurtuldu iddiaları doğru mu?

AK Parti ve MHP'nin ortak hareket ederek TBMM Genel Kurulu'ndan geçirdiği infaz yasası kabul edilerek yürürlüğe girdi. Ancak yasayla ilgili temeli olmayan asılsız iddialar nedeniyle tartışmalar hala devam ediyor. Özellikle de, terör örgütleriyle ilgili de düzenleme yapılmasını isteyen ancak destek bulamayan muhalefet partilerinin ortaya attığı asılsız iddialar vatandaşın kafasında soru işaretlerine neden oldu. Çiftlik Bank vakasıyla vatandaşı dolandıran Mehmet Aydın'ın, ülkücü isimlerden Kürşat Yılmaz'ın da düzenlemeden yararlanarak cezadan kurtulacakları yönündeki iddialar sık sık dillendiriliyor. Oysa, CHP'lilerin iddia ettikleri gibi Mehmet Aydın bu düzenlemeyle cezadan kurtulmuyor. Yine aynı şekilde Kürşat Yılmaz da düzenlemeden faydalanarak dışarı çıkamıyor.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre AK Parti Afyon Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili Ali Özkaya, ‘CHP vekillerinin karşılıksız çek suçlarında hapis var. Tosuncuklara infaz indirimi ile tahliye olacak’ diye yalan beyanda bulunduklarını belirterek şöyle konuştu:

Bu kişi birden çok süreli hapis nedeniyle en az 32 yıl hapis yatacak olup neticelen asla indirimden yararlanamayacaktır. Karşılıksız çekle ilgili 26 Mart’ta yapılan düzenleme ile üç ay içinde yüzde 10’u, sonraki üç aydan itibaren 30 ayda bakiyesini ödemesi öngörüldü. O gün itibarıyla kimse hapiste kalmadı.

İnfaz indirimi düzenlemesinin yasalaşmasının ardından cezaevlerinden tahliyeler devam ederken, AK Parti’nin hukukçuları kamuoyunda bu konuda oluşan tereddütlere açıklık getirdi. AK Parti kurmayları, özellikle dolandırıcıların affedilmesine rağmen, karşılıksız çek mağdurlarının hapiste kaldığını öne süren CHP sözcülerine tepki gösterdi.

KÜRŞAT YILMAZ TAHLİYE OLUYOR MU?

Özkaya, kamuoyunda bazı suç örgütü liderlerinin de infaz indiriminden yararlandığına yönelik iddialar konusunda ise “Ali İsmail Korkmaz’ın taksirle ölümüne sebep olanlar daha önce tahliye olmuştu. Kürşat Yılmaz, 32 yıl cezaevinde kalacak, hiç yararlanmıyor. Alâaddin Çakıcı, yaklaşık 20 yıldır cezaevinde infaz indirimi ile beş ay önce tahliye oldu” dedi.

Özkaya, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Rize’de öldürülen Gamze Pala’nın katil zanlısının da infaz indiriminden yararlanacağı ve 9 yıl sonra cezaevinden çıkabileceği iddiasının da doğru olmadığını söyledi. Özkaya “Rahmetli Gamze Pala cinayeti, canavarca hisle işlendiği için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alacak İnfaz kanuna göre cezaevinde geçireceği süre 30 yıldır " diye konuştu.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

Yorumlar

bu vaka şüpheli vaka her şirkette açık olur devletin mart ayı açığı 43 milyar mı ne.şimdi bu çocuğun şirketine mahkeme olmadan el koydular.ilk haberlerde 600 milyon topladı 400 milyonunu geri ödedi dediler .kamuoyu tatmin olmayınca fiyat artırdılar 1.1 milyar topladı 600 milyon geri ödedi dediler .haberler.com geçen haber yapmış 1.5 milyar dolandırmış diye e yuh artık zamanla fiyatmı artırıyorsunuz yakında merkez bankasındaki paradan daha fazla para toplamış diyecekler olmayan parayı nasıl toplayacaksa