TOKİ'den Kağıthane iddialarına cevap

TOKİ 250 vatandaşın mağdur edildiğine dair basın organlarında yer alan iddialara ilişkin açıklamada bulundu.

Google Haberlere Abone ol
TOKİ'den Kağıthane iddialarına cevap

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 26 Ocak'ta bazı basın yayın organlarında yer alan ve "TOKİ arazilere çöktü, karşılığında ne daire ne de bedelini verdiler. Parasını peşin ödeyerek ev yapılmasını bekleyen 250 kişi mağdur oldu" şeklindeki haberlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Kağıthane'deki Kentsel Dönüşüm Uygulama Alanı

İstanbul'un Kağıthane ilçesi, Yahya Kemal Mahallesi'nde bulunan IVA Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme AŞ'nin Flats-2 Projesi'ndeki istinat duvarının 22 Nisan 2019 tarihinde çökmesi ve etkilenen alanın 3,39 hektarlık kısmının Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından resen kentsel dönüşüm uygulama alanı olarak belirlendiği açıklandı.

Kentsel Dönüşümde Hak Sahiplerine Teslim

Açıklamada, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca, kentsel dönüşüm uygulama alanı içinde kalan arsa sahiplerinin hak sahibi olarak kabul edildiği ifade edildi. Kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ tarafından yürütülen bağımsız birimlerin anahtar tesliminin Mayıs 2023'te tamamlandığı ve bu konutların Bakanlık eliyle hak sahiplerine teslim edildiği belirtildi.

Flats-1 Projesi ve IVA Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme A.Ş.

Açıklamada, Flats-1 projesinin kentsel dönüşüm projesi kapsamı dışında kaldığı ve bu projenin yüklenici tarafından inşa edilip satışa sunulan bir proje olduğu açıklandı. IVA Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme A.Ş. tarafından satış vaadinde bulunulan üçüncü kişilere ilişkin edimlerin muhatabının ne TOKİ ne de Bakanlık olduğu, bu edimlerin muhatabının IVA Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme AŞ olduğu vurgulandı.

Yanlış Bilgilendirmeye Karşı TOKİ'nin Tutumu

TOKİ, konunun tarafı olmayan kurum hakkında kamuoyunun önyargılı ve dayanaksız bilgilerle yanlış düşüncelere sevk edilmesinin yanı sıra kurumların töhmet altında bırakılmasının doğru olmadığını vurguladı. Ayrıca, gerçeklerden uzak ve araştırmadan haber yapanlar hakkında tüm yasal haklarını etkin bir şekilde kullanacaklarını da dikkatlere sundu.

Yorumlar