TOKİ'den faiz hassasiyeti olanlara müjde

TOKİ 100 bin sosyal konut projesi kapsamında faiz hasassiyeti olan vatandaşlara yönelik de bir adım attı. Başvuru yapanlar katılım bankalarından kredi çekebilecek.

Google Haberlere Abone ol
TOKİ'den faiz hassasiyeti olanlara müjde

 TOKİ'nin 100 bin sosyal konut projesinde önemli bir gelişme yaşandı. TOKİ, önceki yılların aksine bu yıl normal bankaların verdikleri konut kredilerine benzer bir krediyi iki kamu bankası üzerinden sağlamaya başlamıştı. Ancak bu durum faiz hassasiyeti olan vatandaşların tepkisini çekmişti. Tepkilerin artması üzerine TOKİ'den yeni bir adım geldi.

TOKİ, faiz hassasiyeti nedeniyle 100 bin sosyal konut projesine başvuru yapmak istemeyen vatandaşı da sevindirecek adımı attı. Buna göre, TOKİ konutlarından almak isteyenler konut bedelini faizsiz bankacılık sistemiyle çalışan katılım bankalarından kredi kullanabilecekler.

Konuyla ilgili TOKİ'den yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan7ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinasyonu, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın destekleriyle idaremiz tarafından gerçekleştirilen "Her Yıl 100 bin Yeni Sosyal Konut Projesi" kapsamında vatandaşlarımızın konut finansmanı katılım ve kamu bankaları tarafından sağlanacaktır" denildi.

 

Yorumlar