TOKİ konutları satışa sunuldu

TOKİ tarafından yapılan konutlar uygun fiyatlarla vatandaşın beğenisine sunuluyor. Uygun fiyatlı konutların satışı için TOKİ'ye başvuru yapmak gerekiyor.

Google Haberlere Abone ol
TOKİ konutları satışa sunuldu

TOKİ tarafından düşük, orta ve yüksek gelir grubuna göre yapılan konutların hak sahiplerinin belirlenmesinden sonra arta kalan konutlar vatandaşın satışına kurayla sunuluyor. 

İstanbul, Ankara, Kahramanmaraş dahil birçok ilde TOKİ tarafından yapılan konut projelerindeki fazlalık konutlar direkt olarak satılıyor.

Bu konutlardan almak isteyenlerin TOKİ'ye başvuru yapması gerekiyor.

Vatandaşların uygun fiyatlarla ev sahibi olmasını sağlayan TOKİ, yeni dönemde devlet destekli konutlarını uygun fiyatla satışa çıkardı.

Altın ve döviz kurlarındaki hareketlilik konut fiyatlarına da yansıdı. 2021'in sonlarında artış yaşanan konut fiyatları yeni yılda devam ediyor.

Ev sahibi olmak isteyen birçok vatandaşa kolaylık sağlayan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) projelerinde yer alan konutlarda da yüzde 50 oranında artış yaşandı.

Mevcut durumla birlikte yeni yılda konut sahibi olmak isteyenler hayallerini bir süre ertelemek durumunda kaldı.

Konut almakta zorluk çeken vatandaşlar için TOKİ yeni bir kolaylık sağlayarak devlet destekli konut satışlarını başlattı ve uygun fiyatlar karşılığında satışa sunuldu.

Hem büyük şehirlerde hem de kırsal alanlarda satışa çıkardığı konutlar ile vatandaşları sevindiren TOKİ, ülke genelinde pek çok farklı noktada yer alan konutlarının satış başvurularının başladığını duyurdu.

Resmi internet sitesinde yer alan konut listesinde öne çıkan konutlar ise İstanbul Büyükşehir’de satışa çıkarılan konutlar oldu. TOKİ tarafından yayınlanan konut satış listesinde, Başakşehir’de bulunan 1+1 evlerin fiyatlarının piyasanın oldukça altında olduğu görüldü.

TOKİ’nin '100 Bin Sosyal Konut' projesi içerisinde yer alan Ankara evleri, önümüzde ki günlerde satışa çıkarılacak. İçerisinde 2+1 ve 3+1 büyüklüğüne sahip olan konutların yer aldığı proje için en düşük fiyat 300 bin 225 TL olarak belirlenirken en yüksek fiyat ise 410 bin 424 TL olarak duyuruldu.


 

Yorumlar