TOKİ gurbetçi konutları başvuru şartları nedir, nasıl, nereden başvuru yapılır?

TOKİ gurbetçi konutları başvuru şartları nedir, nasıl, nereden başvuru yapılır? TOKİ yurt dışında bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için toplu konut inşa etme kararı aldı. İlk projesi İstanbul'da yapılacak. Peki, TOKİ gurbetçi konutları başvuru şartları nelerdir, nerede ve ne zaman yapılıyor?

Google Haberlere Abone ol
TOKİ gurbetçi konutları başvuru şartları nedir?

TOKİ gurbetçi konutları başvuru şartları nedir, nasıl, nereden başvuru yapılır? Başvuru ne zaman yapılıyor? Son günlerde gurbetçilere sevindiren gelişme TOKİ'den geldi. Yurt dışında yaşayan ancak uygun taksitlerle ev sahibi olamayan ve yatırımını Türkiye'de değerlendirmek isteyen gurbetçiyi düşünen TOKİ bu alanda önemli bir proje başlattı. Yurt dışı vatandaşlar için toplu konut inşa edilecek. Peki, TOKİ gurbetçi konutları başvuru şartları nelerdir, nerede ve ne zaman yapılıyor?

TOKİ gurbetçi konutları başta Almanya olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiriyor. Yatırımını veya birikimini Türkiye'de yapmak isteyen gurbetçiler için bulunmaz bir fırsat sunuluyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için de proje geliştirdi. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, şimdiye kadar Türkiye genelinde inşa ettikleri 1 milyon 100 bin konutla 5 milyondan fazla vatandaşın sıcak yuvasının mimarı olduklarını söyledi.

TOKİ gurbetçi konutları başvuru nasıl yapılır, şartları nelerdir, nerede ve ne zaman yapılıyor?
TOKİ gurbetçi konutları başvuru nasıl yapılır, şartları nelerdir, nerede ve ne zaman yapılıyor?

 

İşçiden memura, ev hanımdan esnafa toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir anlayışla hareket ettiklerini belirten Ömer Bulut, “Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarımızın ev sahibi olması için İstanbul Sancaktepe’de 2+1 ve 3+1 nitelikli 420 konutluk projeyi hayata geçiriyoruz. Projemize başvurular 21 Mart-18 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacak” dedi. Bulut, Sancaktepe projesini de yatay mimari anlayışla hayata geçireceklerini söyledi.

Başvuruların tamamlanmasından sonra, kura çekilişi 31 Mayıs 2022’de yapılacak. Hak Sahibi Belirleme Kurası TOKİ’nin sosyal medya (FaceBook, Twitter, YouTube ve Instagram) hesaplarından canlı yayınlanacak.

Projeden yararlanıp ev sahibi olmak isteyen yurtdışında yaşayan vatandaşlar başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecek. Başvuruda bulunacak kişilerin öncelikle T.C. vatandaşı olması veya mavi kart sahibi olması ve yurtdışında süresiz oturum hakkına sahip olması, yurtdışında daimi ikamet ediyor olması ve başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Ayrıca bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Birden fazla başvuru yapılması halinde başvurular geçersiz sayılacaktır. 2+1 konutlar konutların ortalama fiyatı 1. 430.000 TL olacak, yüzde 30 peşinatla 8.342 lira taksitle 120 aya varan vadelerden, 3+1 konutlar 1.680.000 TL olacak, yüzde 30 peşinatla 9.800 lirada taksitle 120 aya varan vade seçenekleriyle satılacak.


 

Yorumlar

Naciye Tasdemir toki ye ev almak isdiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Mehmet BERBER Merhaba Benim Mavi kartim var fakat Türküm Ben mersin Adana Hatay yörelerinde ev almak istiyorum. Bana bilgi verirseniz memnun olurum. Saygılarımla. Mehmet Berber
ALI AYHAN slm yüzde 30 nasil olacak birde ne zaman teslim aliniyor hemenmi birsene veya iki senemi bunlarirda acik yazilirsa cok iyi olur diye düsünüyorum saygilar