TOKİ evlerini sanal gerçeklikle deneyimliyorlar

TOKİ'nin sosyal konut projesini tanıtmak için yurt genelinde geziye çıkan tırın içine giren vatandaşlar, yapılması planlanan evlerin için sanal gerçeklikle geziyor.

Google Haberlere Abone ol
TOKİ evlerini sanal gerçeklikle deneyimliyorlar

TOKİ'nin sosyal konut projesinde yapılacak evlerin tanıtımı için yollara çıkardığı tırın Türkiye gezisi devam ediyor.

Tırın içinde kurulan sistemle vatandaşlar TOKİ tarafından yapılacak evleri sanal gerçeklik gözlükleriyle gezebiliyor, evleri önceden görmüş kadar deneyim sahibi oluyor.

Zonguldak’ta “İlk Evim, İlk İş Yerim” ve “İlk Evim Arsa” kampanyasını merak eden vatandaşlar, kampanya tanıtım tırında sahibi olabilecekleri evleri sanal gözlükle gezdiler.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın “İlk Evim, İlk İş Yerim” ve “İlk Evim Arsa” kampanyasıyla ilgili olarak vatandaşları bilgilendirmek ve merak ettikleri soruları cevaplamak amacıyla hazırlanan tanıtım tırı Zonguldak’ta ziyaretçilerini ağırlıyor. Valilik binası önüne yerleştirilen tanıtım tırındaki görevliler, vatandaşları projeler hakkında bilgilendirdi.

Zonguldak’ta yapılacak 222 konut ve 2 bin konutluk arsa ile ilgili uzmanlardan bilgi alan vatandaşlar, ardından sanal gerçeklik gözlükleriyle daha önce yapımı tamamlanan TOKİ projelerindeki evleri gezdi. Evleri gezen vatandaşlar, projeden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

17 ŞEHRİ GEZECEK

TOKİ Uygulama Dairesi Başkanı Osman Direnç, burada basın mensuplarına, tanıtım tırında vatandaşların merak ettikleri tüm sorulara cevap bulabileceklerini söyledi.

atandaşlara projelerdeki kat planları ve kullanılan malzemeler hakkında da bilgi verildiğini söyleyen Direnç, "Tırımız, Ankara Kızılay Meydanı'nda görevine başlamış olup Kırşehir, Konya, Diyarbakır, Tunceli, Zonguldak ve Muğla gibi 17 şehrimizde kent meydanlarında, görevini 12 Kasım'a kadar yerine getirecek." bilgisini paylaştı.

Direnç, tüm vatandaşları tanıtım tırına davet etti.

Tırı ziyaret edenlerden Tubay Çelik, sanal gerçeklik gözlüğü ile gezdiği TOKİ dairelerini çok beğendiğini dile getirerek, "Şartları uyanlara, projeye başvurmalarını kesinlikle öneriyorum. Evler gayet güzel ve çok kullanışlı görünüyor." dedi.

Tanıtım tırının gezeceği iller şunlar: "16 Ekim Ankara, 17-18 Ekim Kırşehir, 19-20 Ekim Yozgat, 21-23 Ekim Konya, 25 Ekim Kahramanmaraş, 27-28 Ekim Diyarbakır, 29 Ekim Elazığ, 30 Ekim Tunceli, 31 Ekim-1 Kasım Erzurum, 4 Kasım Amasya, 5 Kasım Bolu, 6 Kasım Zonguldak, 8 Kasım Afyonkarahisar, 9 Kasım Uşak, 10 Kasım Manisa, 11 Kasım Aydın, 12 Kasım Muğla."

Yorumlar