TOKİ Beybes başvuru başladı Meram TOKİ konutları satışta

TOKİ Beybes başvuru başladı Meram TOKİ konutları satışa sunuldu, başvurular alınmaya başlandı. 179 konut ve 13 dükkan için başvurular alınıyor. Peki, kimler başvuru yapabilir, başvuru şartları nelerdir.

Google Haberlere Abone ol
TOKİ Beybes başvuru başladı

TOKİ Beybes başvuru başladı Meram TOKİ konutları satışa sunuldu. TOKİ'den yapılan açıklamada Konya iline bağlı Meram ilçesi Beybes Mahallesinde yer alan 179 konut ve 13 dükkanın satışa sunulduğu belirtildi. 

Satış için öncelikle satışa sunulan sonut sayısı: 2+1 konut 129 adet, 3+1 konut 50 adet. 

Satışlar kura ile gerçekleştirilecek. 

Konut fiyatları 255 bin ile 400 bin lira arasında değişiklik göstermektedir.

Kuralı satış için başvuru yeri ise Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bilkent Plaza Ankaradır. 

Başvurular e-Devlet Kapısı üzerinden de yapılabilmektedir.

Başvuruların alınmasından sonra kuralar 8 Nisan 2022 tarihinde çekilecektir. 

Başvuru sonrasında kurayla hak sahibi olanların sözleşmeleri 18 Nisan 2022 - 29 Nisan 2022 tarihi arasında imzalanacak. 

Yedek Hak Sahipleri Sözleşme İmzalama Tarihleri ise, 16 Mayıs 2022 - 20 Mayıs 2022 olarak belirlendi. 

Başvurular “Diğer alıcı adayları” kategorisinde kabul edilecektir. 

Detaylı satış fiyat ve koşulları T.C. Ziraat Bankası A.Ş. şubelerinde ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının web sayfası (www.toki.gov.tr) aracılığıyla duyurulmaktadır.

En düşük ve en yüksek fiyatlar ile alternatifli ödeme koşulları aşağıda sunulmaktadır.

TOKİ Beybes başvuru başladı Meram TOKİ konutları satışta
TOKİ Beybes başvuru başladı Meram TOKİ konutları satışta

 

1) Proje kapsamında satışa sunulan konut adedinden fazla başvuru olduğu takdirde, 08 Nisan 2022 tarihinde başvuruda bulunanlar ve noter huzurunda “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” çekim işlemleri kategori önceliğine göre gerçekleştirilecektir. Konut sayısından daha az başvuru olduğu takdirde “Konut Alma Hakkı ve Belirleme Kurası” çekilmeyerek, İdarenin belirleyeceği bloklar/konutlar arasından, kategori önceliğine göre başvuru sırası esas alınarak konut seçimleri yapılacaktır.

2) Kuranın çekileceği yer ve saati İdarenin web sayfasında (www.toki.gov.tr) duyurulacaktır.

3) Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C.sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır.

4) Başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olma ve 18 yaşını doldurmuş olma şartları aranacaktır. 

TOKİ Beybes başvuru başladı Meram TOKİ konutları satışta
TOKİ Beybes başvuru başladı Meram TOKİ konutları satışta

 

5) Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir; birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

6) Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, (İl nüfusuna kayıtlı olmayan hak sahiplerinden sözleşme aşamasında adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alınacak belge istenecektir.)

7) Yukarıdaki şartları sağlayan kişiler, başvuru tarihleri arasında, yetkili banka şubelerine başvuru bedelini ödeyerek, başvurdukları kategori ile ilgili “Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi” ni imzalayacaklardır

8) Kura sonucu konut satın alma hakkı kazanarak konutu belirlenen veya konut sayısından az başvuru olması nedeni ile başvuru sırasına göre 18 Nisan 2022 - 29 Nisan 2022 tarihleri arasında konut seçimi yapan hak sahipleri; peşinat bedelinden başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutarı sözleşme imzalama tarihleri arasında sözleşme imzalama işlemlerinin gerçekleştirileceği banka şubesine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır.

9) Kura çekilişinde asil hak sahiplerinden sonra 2+1 nitelikli konut için 43 adet, 3+1 nitelikli konut için 17 adet yedek hak sahibi belirlenecek, sözleşme imzalamayan asil hak sahiplerinden kalan konutlar için, İdarece ilan edilecek sözleşme imzalama programı çerçevesinde, yedek hak sahiplerine Gayrimenkul  Satış Sözleşmes imzalatılacaktır.

10) Peşinat bedeli üzerinden %0,5 (binde beş) oranında banka komisyonu ve banka komisyonu üzerinden %5 (yüzde beş)oranında BSMV satış sırasında bankaca tahsil edilecektir.

11) Borç bakiyesi, tercih edilen peşinat miktarına göre 120 ay boyunca aylık taksitler halinde ödenecektir. Borç bakiyesi ve aylık taksitler, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak
üzere yılda iki kez, önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı uygulanarak artırılacaktır.

TOKİ Beybes başvuru başladı Meram TOKİ konutları satışta
TOKİ Beybes başvuru başladı Meram TOKİ konutları satışta

 

12) İlk taksit ödeme tarihi; Konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.

13) İlk dönemsel artış tarihi; Konut teslim tarihine göre İDARE’ce belirlenecektir.

14) Kura sonucu konut satın alma hakkı kazananlar, sözleşme imzalama aşamasında kendi aralarında becayiş (konut değişikliği) yapabileceklerdir.

15) Konut alıcısı, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.
Konut alıcısı, Gayrimenkul’ ün fiili tesliminden evvel teslim süresi içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkına sahiptir.

16) Kura sonucunda; konut satın alma hakkı elde edemeyenlerin başvuru bedelleri 11 Nisan 2022, konut satın alma hakkı kazandığı halde sözleşme imzalamayan asil hak sahiplerinin başvuru bedelleri 02 Mayıs 2022, yedek hak sahiplerinin başvuru bedelleri ise 23 Mayıs 2022 tarihlerinden itibaren başvuru sahiplerine iade edilecektir.

TOKİ Beybes başvuru başladı Meram TOKİ konutları satışta
TOKİ Beybes başvuru başladı Meram TOKİ konutları satışta

 

17) Konutların teslim süresi, sözleşme tarihinden itibaren 36 Aydır. Konutların anahtar teslimi, İdarece belirlenecek ve ilan edilecek program dahilinde gerçekleştirilecektir.

18) Anahtar teslimi öncesinde KDV Kanunu uyarınca, KDV bedeli (%1) ayrıca alıcılar tarafından ödenecektir.

19) Konut tesliminden sonra ALICI, Yönetim Planı ve KMK’nda öngörülen ortak giderlerden bağımsız bölüme (GAYRİMENKUL) isabet eden miktarları, toplu yapı alanındaki ortak tesislere ilişkin giderleri ve blok aidatlarını anahtar tesliminin gerçekleştiği veya teslim ihbarında belirtilen sürenin içinde bulunduğu aydan geçerli olmak üzere her ay yapı/site yönetimine ödeyecektir. Alıcı bağımsız bölümü teslim almamış olsa dahi aidat ve ortak alan giderlerini ödemekle yükümlüdür.

20) Proje yapı ruhsat tarihi;

21) Projede konut büyüklükleri ve mahal listelerinde bir çelişki olduğu takdirde uygulama projesi ve sözleşmedeki bilgiler esas kabul edilecektir.

22) Konut alıcıları sözleşmeden doğan haklarını üçüncü şahsa anahtar teslim tarihinden itibaren 1 (bir) yıl sonra devir edebileceklerdir.


 

Yorumlar