TOKİ başvuru ücreti, para iadesi ne zaman yapılacak?

TOKİ tarafından yapılacak 50 bin konut için bütün Türkiye'de başvurular alınmaya başladı. Kuralarda çıkanlar ev sahibi olma heyecanını yaşarken, çıkmayanlar ise başvuru sırasında ödedikleri paranın ne zaman iade edileceğini merak ediyor. Başvurucular, "Toki para iadesi ne zaman?" diye soruyor.

Google Haberlere Abone ol
TOKİ başvuru parası iadesi ne zaman yapılacak?

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından başlatılan 50 bin konut seferberliği bütün Türkiye'de devam ediyor. Süreç başvuru, başvuru kabul ve kura çekilişi şeklinde ilerliyor. 

Başta İstanbul olmak üzere bazı şehirlerde başvurular alındı, başvurusu kabul edilenler için kura çekilişi gerçekleştirildi. 

Kura sonuçlarında isimleri çıkanlar büyük bir sevinç yaşarken, kurada çıkmayanlar ise başvuru sırasında ödedikleri paranın ne zaman iade edileceğini sorguluyor.

Bilindiği gibi TOKİ konut yapım ilanına çıktığında bu konutlardan almak isteyenlerin başvuru yapmasını ister. 

Başvuru sırasında ise sembol bir ücretin yatırılması talep edilir. Bu ücret başvurular kabul edilmediği takdirde geri ödeniyor.

Başvuruları kabul edilerek kura sonucunda adı çıkanların ödediği paralar ise konut ödemelerinden düşülüyor.

Başvurucular doğal olarak, "TOKİ para iadesi ne zaman?" diye soruyor. 

TOKİ'nin hak sahibi olamayanlara gönderdiği mesaja göre başvuru bedeli 3 iş gününden sonra Halkbankası şubelerinden dekont ve kimlik ile alınabiliyor. 

Yorumlar