TOKİ Ankara kura çekilişi tarihi belli oldu

TOKİ'nin Ankara'da inşa edeceği, "İlk Evim" projesi konutlarıyla ilgili kura çekilişi tarihi netleşti. Ankara'da 18 bin 450 sosyal konut yapılması planlanıyor. Peki, TOKİ Ankara kuraları ne zaman açıklanacak?

Google Haberlere Abone ol
TOKİ Ankara kura çekilişi tarihi belli oldu

TOKİ Ankara konut kuralarının tarihleri netleşti. Binlerce vatandaşın merakla beklediği tarihi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı açıkladı. Ankara'da "İlk Evim" projesi kapsamında 18 bin 450 konut inşa edilecek. Konutlar sadece alt gelir grubuna verilecek. 

TOKİ ANKARA KURALARI NE ZAMAN?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ ortaklığı ile hayata geçirilen, “İlk Evim” projesi çerçevesinde Ankara’daki kura çekimi, 2 Ocak'ta yapılacak. Sosyal konut hamlesi çerçevesinde 2023’ün ilk kuraları, Ankara’nın 14 ilçesinde 18 bin 450 konut için hak sahipleri noter huzurunda çekilecek kuralarla belirlenecek. Ankara’da sosyal konut kuraları, 12 Ocak'a kadar devam edecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ eliyle hayata geçirilen, “İlk Evim” projesi çerçevesinde Ankara'nın 14 ilçesinde 18 bin 450 konutun hak sahibi 2-12 Ocak arasında noter huzurunda çekilecek kuralarla belirlenecek.

2 Ocak itibarıyla Ankara'nın Kahramankazan, Polatlı ve Kızılcahamam ilçelerinde başlayacak sosyal konut kura çekilişi, 12 Ocak'ta sona erecek.

Ankara'da 18 bin 450 hak sahibi için ilçelere göre, dağılım ile kura tarihleri ve saatleri de açıklandı.  Buna göre; 2 Ocak'ta Kahramankazan'da 800, Polatlı'da 700 ve Kızılcahamam'da ise 63 konut, 3 Ocak'ta Ayaş 4. Etapta 300, Şereflikoçhisar'da 311, Çamlıdere 2. Etapta 100, Bala 3. Etapta 160, Beypazarı'nda 150, Evren'de 150 ve Nallıhan Çayırhan'da 100 konut, 4-5 Ocak'ta Etimesgut Ballıkuyumcu'da 3 bin 800 konut, 6-8 Ocak'ta Sincan Yenipeçenek'te 4 bin 800 konut, 9 Ocak'ta Sincan Saraycık'ta bin 626 konut, 10 Ocak'ta Gölbaşı Gerder'de bin 545 konut, 11-12 Ocak'ta ise Mamak'ta 3 bin 645 konut kurası çekilecek.

Mart 2023'e kadar konutlar için tüm kuraların tamamlanması planlanıyor Proje kapsamında, 81 ilde 250 bin sosyal konutun Mart 2023'e kadar etaplar halinde kuralarının çekilmesi ve hak sahiplerinin belirlenmesi planlanıyor.

TOKİ ESKİŞEHİR KURALARI NE ZAMAN?

TOKİ'nin Eskişehir kura tarihleri de en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Eskişehir TOKİ "İlk Evim" projesi kura tarihleri de netleşti. 

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, TOKİ tarafından Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi çerçevesinde Eskişehir il genelinde yapılacak kura çekiliş tarihini duyurdu.

TOKİ tarafından Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin kura çekilişleri devam ediyor. AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Eskişehir ili genelinde yapılacak 2 bin 311 adet konutun hak sahibi belirlenmesi için yapılacak kura çekiliş tarihini duyurdu.

20 yıldır olduğu gibi devletin tüm imkânlarını seferber ederek milletinin yanında olduğunu belirten Başkan Çalışkan, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız öncülüğünde TOKİ tarafından şehrimiz genelinde yapılacak toplam 2 bin 311 konutun 'Konut Hak Sahibi Belirleme Kurası' 13-14 Ocak 2023 tarihlerinde, Eskişehir Porsuk Kapalı Spor Salonu'nda saat 10:00'da gerçekleştirilecek.

20 yıldır olduğu gibi devletimiz tüm imkânlarını seferber ederek vatandaşlarımıza yeni yuvalar kazandırmaya, huzurlu bir gelecek sunmaya devam ediyor. Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal projesi ile yeni yuvalarına kavuşacak hemşerilerimize şimdiden hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.
.


 

Yorumlar