Tokat'taki yangında yaşamını yitiren 3 kardeş

- Niksar ilçesinde ahşap evde çıkan yangında hayatını kaybeden 3 kardeşin cenazesinin Ankara Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemleri sürüyor - Yangında çocuklarını kaybeden çift, köydeki akrabalarının yanına yerleşti - Babaanne Şahin: "Niksar'da okuyan torunum kardeşlerinin hastanede olduğunu biliyor. Öldüğünü söyleyemedik. 'Kardeşlerin hasta oldu' dedik"

Google Haberlere Abone ol
Tokat'taki yangında yaşamını yitiren 3 kardeş

TOKAT (AA) - Tokat'ın Niksar ilçesinde ahşap evde çıkan yangında yaşamını yitiren 3 kardeşin cenazesinin Ankara'da otopsi işlemleri devam ediyor.

Büyükyurt köyünde Yılmaz Şahin'e ait 2 katlı ahşap evde çıkan yangında hayatını kaybeden 1 yaşındaki Aleyna, 2 yaşındaki Berilsu ile 5 yaşındaki Berkay Şahin'in cenazesi, Ankara'da Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemlerinin ardından köyde toprağa verilecek.

Olayla ilgili jandarma ekipleri tarafından başlatılan soruşturmada da devam ediyor. Yangına ilişkin anne Gülşen ve baba Yılmaz Şahin ile bazı köylülerin ifadesine başvuruldu. Evleri yanan çift, köyde yaşayan babaanne Fatma Şahin'in evine yerleşti. Acı olayı öğrenen ailenin il dışında yaşayan yakınları da taziye için köye geldi.

Manisa'da yaşayan anne Gülşen ile baba Yılmaz Şahin'in telefonda tanıştıkları ve kaçarak evlendikleri öğrenildi.

- "Öldüğünü söyleyemedik. 'Kardeşlerin hasta oldu' dedik"

Çocukların babaannesi Fatma Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 gün önce İstanbul'daki oğlunun yanına gittiğini söyledi. Torunları ile yangından iki gün önce telefonda görüştüğünü anlatan babaanne Şahin, "Son görüştüğüm oldu torunumla. Niksar'da okuyan torunum kardeşlerinin hastanede olduğunu biliyor. Öldüğünü söyleyemedik. 'Kardeşlerin hasta oldu' dedik. Kardeşlerine çok düşkündü." diye konuştu.

Acılı babaanne Şahin "Yavrularıma dayanamıyorum.Üçünüz birbirinizden ayrılmadınız yavrum" diye ağıt yaktı.

Yılmaz Şahin'in dayısı Dursun Kuşcu ise "İstanbul'da yaşıyordum. Yangını telefon ile haber verdiler. Saat 4 gibi Tokat'a doğru yola çıktık. Yılmaz ile Gülşen evleneli 10 sene oldu. Bunlar İstanbul'da yaşıyorlardı. Daha sonra geçinemediler köye yerleştiler. Ablam Fatma burada olduğu sürece sürekli bunlara yardımcı oluyordu." ifadelerini kulandı.

Yorumlar