Tokatlı öğrenciler Baltalimanı'nda buluştu

- TOKKON'un burs verdiği üniversite öğrencileri İstanbul Üniversitesi'nin Baltalimanı Sosyal Tesislerinde siyasetçi, akademisyen ve bürokratlarla bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Tokatlı öğrenciler Baltalimanı'nda buluştu

İSTANBUL (AA) - Tokatlılar Konfederasyonu'nun (TOKKON), burs verdiği üniversite öğrenciler, Sarıyer'de İstanbul Üniversitesi (İÜ) Baltalimanı Sosyal Tesislerinde, siyasetçi, akademisyen ve bürokratlarla bir araya geldi.

TOKKON Başkanı Mehmet Salih Ün, toplantıda yaptığı konuşmada, öğrencilerin bu tür toplantılara katılmasının önemli olduğunu belirterek, bu tarz etkinliklerin her zaman herkese lazım olacağını söyledi.

Bunun bir zincir gibi dostluk ve kardeşlik sağlayacağını dile getiren Ün, "Birlik olmazsak, beraber olmazsak burada yok oluruz. Kültürümüzü, örf ve adetimizi kaybederiz. Halbuki Tokat çok tarihi ve eskidir. Tokat, insanı güvenilir bir şehirdir. Böyle bir şehrin insanlarını da böyle bir metropolde kaybetmek istemiyoruz." diye konuştu.

- "Başladığımız yere değil, önümüze bakmamız lazım"

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, üniversitedeki 34. yılı olduğunu ifade ederek, İstanbul'a ilk geldiğinde yaşadığı olayları anlattı.

"İstanbul'un, eğer kendi kimliğimizin, benliğimizin farkında olmazsak insanı çok çabuk yutan, değiştiren bir özelliği var." diyen Ak, 34 yıl önce Tokat'tan İstanbul'a ilk otobüs seferlerinin başladığı dönemde yaşadığı heyecanı aktardı.

Öğrencilere, "Başladığımız yere değil, önümüze bakmamız lazım." diyen Ak, toplantıya katılan öğrencilerin 20 sene sonra bu ülkede söz sahibi ve karar veren kişiler olacağını kaydetti.

İÜ'ne her yıl ÖSYM'den 18 bin öğrenci aldıklarını belirten Ak, kütüphanelerinin milli bir kütüphane olduğunu ve Türkiye'de basılan her eserden bir nüshanın buraya geldiğini kaydetti.

Prof. Dr. Ak, kültürel zenginlikte öğrencilerin kendisini yetiştirmek için her ortamı bulabileceğini dile getirerek, il genelinde 13 ayrı yerleşkelerinin bulunduğunu kaydetti.

Tokatlı olan AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca da, belediyelerin öğrencilere burs verebilmesi için yaptığı çalışmaları anlatarak, insana yapılan yatırımın, en iyi yatırım olduğunu vurguladı.

Bu duygularla bunu yaptıklarını, öğrencilerin her birinin kaliteli olarak yetişmesinde ülkenin menfaatinin olacağını dile getiren Karaca, şöyle konuştu:

"Sizler her biriniz, iyi birer avukat olursanız, doktor olursanız, mühendis olursanız.. Meslekleri tek tek saymayacağım. Bu ülkeye karşı vazifenizi yerine getirmiş olursunuz. Şehitlerimize karşı vazifenizi yerine getirmiş olursunuz. 15 Temmuz'da şehit olan kardeşlerimiz... Onlara bizim şu salonda bulunan insanlar olarak, her birimizin can borcu var. Bu ülke için gerek geçen hafta, gerekse dün Kayseri'de şehit olan kardeşlerimiz veya 15 Temmuz öncesi ya da sonrası bu ülke için şehit olan kardeşlerimize her birimizin can borcumuz var. Gazilerimize her birimizin kan borcumuz var. Onlar kanlarını, canlarını vermeseydi biz bu salonda bu toplantıları yapamıyor olabilirdik. Onun için bize düşen, onların iyi bir Türkiye bırakmak idealiyle şehit oldukları, gazi oldukları ülkeye sahip çıkarak, borcumuzu ödemiş oluruz."

- "Müslümanların, Müslüman olmakla başlayan görevleri var"

Öğrencilerin kendilerine burs verenleri, burs verenlerin de öğrencileri tanımadığını ifade eden Karaca, burs verenlerin, "Öğrencilerimiz, ülkemizde yetişen çocuklarımız kaliteli olsunlar." hedefinin olduğunu anlattı.

Bunun bir halka gibi düşünülmesi gerektiğini dile getiren Karaca, şöyle konuştu:

"Müslümanların, Müslüman olmakla başlayan görevleri, sosyal projeleri var. Sosyal projelerden en çok övülenlerden birisi sakada, zekat. Bunları çoğaltabilirsiniz. Biz sosyal projelerimizi yerine getirdiğimiz zaman bakın Türkiye'de hiç kimse açlıktan dolayı sokaklara dökülmüyor veya Suriye'den gelen insanlar açlıktan dolayı sokaklara dökülmüyor. Niye biliyor musunuz? Belki farkında değiliz ama her birimiz bir şeyler... Karınca kararınca, gücünün yettiğince insanlar bir şeyler yaptığı için 3,5 milyon Suriyeli, bir şekilde burada karnını doyuruyor. 3,5 milyon Suriyeliye bakıyoruz ve biz böyle bir tarihi misyonu, görevi de almışız, üstlenmişiz, ecdadımızdan kalan. Osmanlı bakiyesiyiz diyoruz ya. Osmanlının bakiyesi olmak, mirasına sahip çıkmak öyle kolay bir şey değil. O mirasa sahip çıkacaksınız ve sorumluluklarını yerine getireceksiniz."

Bugün demokrasi ve özgürlük sözlerini ağızlarından bırakmayan ülkelerin, Türkiye'ye geldiğinde adeta seslerini kestiğini vurgulayan Karaca, Türkiye'yi terörle hizaya getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Karaca, "Terör örgütlerinin hiçbirisinin silah, bomba fabrikası yok. Biz kimin onları beslediğini gayet iyi biliyoruz ama bilsinler ki terör bumerang gibidir. Bugün onlar bize karşı bunu kullanarak bizi vurduruyorlarsa, bilsinler ki bir gün de onları vururlar. Bu masumların, garip gurebanın kanı kesinlikle yerde kalmaz." şeklinde konuştu.

Yorumlar