Togg satın almak isteyenlere kamu bankalarından özel kredi verilecek

Togg kredisi kamu bankaları tarafından uygun faiz oranlarıyla verilecek. Yerli ve milli arabadan satın almak isteyenlere kamu bankaları özel kredi paketleri sunacak. Açıklamayı Hazine ve Maliye Bakanı Nebati açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Togg almak isteyenlere devlet bankalarından kredi

Togg arabası satın almak isteyenlerin kredisi kamu bankalarından... Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank, yerli araba almak isteyen vatandaşa özel oranlarla kredi verecek. 

Togg için kullanılacak krediyle ilgili açıklamayı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı. Bakan Nebati, kredi kullanmak isteyenlere devlet bankalarının özel imkanlar sunacağını söyledi. 

TOGG KREDİSİ KAMU BANKALARINDAN

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: Öncelikle Togg büyük bir hayalin gerçeğe vurumudur. O otomobil olarak lanse edilebilir ama bizim dönemimizde yaşananlar açısından çok farklı anlam ortaya koyuyor. 58 yaşımdayım, 61 yıl önce Devrim'in yolu kesildi. Birçok yatırımın yolunu kestiler. Çığırtkanlar Cumhurbaşkanımız yerli otomobil üretilecek dediğinde had seviyede seslerini yükselttiler. Temel atıldı, dalga geçtiler. Çığırtkan ekip Türkiye otomobili üretemez deyip sözlerini ortaya koydular. Aslında taş üstüne taş koymamış, vizyon sahibi olmayan, ülkesini küçümseyen küçücük azgın grup. Biz yine Togg'la tanıştık. Ben çok heyecanlıyım. Milletvekiliyken araç yapılacak denildiğinde büyük keyif alıp heyecanlanan birisi olarak ilki mutlaka Cumhurbaşkanımıza aittir. Bu keyfi bana da yaşatın diyerek resmi yazı yazan birisiyim. 29 Ekim'de Togg'u gördük. Araç Türkiye'nin yüz akı.

Togg'la ilgili atılmış adımlar Hazine, Sanayi bakanlıklarımız ve ilgili kurumlar, beşli pehlivanın ortaya koyduğu performansa destek vermek için her türlü adımı attı. DMO ile burayı ilişkilendirdik, alım garantisi yaptık. Türkiye'de yerli aracı kullanmak istiyoruz. Biz Togg'u alacağız. En başta bakanlarımız olmak üzere, tüm üst düzey yetkililere göndererek bu araçların yayılmasını sağlayacağız.

2030'dan sonra konvansiyonel araçlardan vazgeçilip elektrikli araçlara yönelecek. Cumhurbaşkanımız talimat verdi. Bu otomobile rahat ulaşım sağlanabilmesi için bankaların çalışma yapması konumunda. Ziraat, Halk ve Vakıfbank ile bu konuda gerekli teşvikleri verecek şekilde, gerekirse ki kazanmamak uğruna, faizler çok düştü. Bu araçlara ulaşım konusunda gerekli destekler verilecek.

Yorumlar