Tofaş sektörünün Ar-Ge lideri seçildi

Tofaş Ar-Ge performansıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından "Otomotiv Sektör Birinciliği" ile ödüllendirildi

Google Haberlere Abone ol
Tofaş sektörünün Ar-Ge lideri seçildi
Tofaş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi kapsamında, "Otomotiv Sektör Birinciliği" ile ödüllendirildi.

Şirketin açıklamasına göre, Tofaş Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 5. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi'nde, Ar-Ge Merkezleri Performans Endeksi’ne göre "Otomotiv Sektör Birinciliği"ne değer bulundu.

Şirket adına ödülü Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Cengiz Eroldu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin elinden aldı.

"Sadece kendimiz için değil sektör için de teknoloji üretiyoruz"

Açıklamada "Otomotiv Sektör Birinciliği" ödülüne ilişkin değerlendirmelerine yer verilen Eroldu, Tofaş tarafından 2014 yılında 1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilen Egea Projesi’nin şirket bünyesindeki Ar-Ge, inovasyon ve üretim teknolojileri konularındaki çalışmalara hız verdiğini kaydetti.

Egea'nın uluslararası bilinirliğe ulaştığını belirten Eroldu, "Yeni bir modelin sıfırdan geliştirme sürecine liderlik etmiş olmanın yanı sıra proje kapsamındaki otomobilleri en uygun ekonomik koşullara ulaştırmak üzere, çok yönlü bir model geliştirme sürecini de başarı ile sonuçlandırabildik. Bunun bir göstergesi de Egea Sedan’ın Autobest tarafından Avrupa’da 'Yılın En İyi Otomobili' seçilmesi olmuştur." değerlendirmesini yaptı.

Ödülün Tofaş’ın yıllar içinde Ar-Ge’ye yaptığı yatırımların ve ulaştığı yetkinliklerin sonucu olduğunu aktaran Eroldu, "Artık otomotiv sektörü için iyi bir üretici olmanın ötesinde küresel ürünler geliştiriyoruz, sadece kendimiz için değil sektör için de teknoloji üretiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Sürdürülebilir rekabet gücü ancak Ar-Ge ile mümkün olacaktır"

Eroldu, Ar-Ge faaliyetlerine 1994 yılında başladıklarını hatırlatarak, Ar-Ge Merkezi’nin ulaştığı başarılardan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Cengiz Eroldu, şunları kaydetti:

"Önceleri bilgiye erişmek, problem çözmek için Ar-Ge çalışmalarına başlamıştık. Ondan sonrası ise yeni projeler ve aralıksız yatırımlarla çok hızlı ilerledi. Tofaş’ta geçen 48 yıllık sürecin en değerli kazanımı Ar-Ge’de oluşturulan bu birikimin küresel bir projeye başarıyla dönüştürülmesi oldu. Sektörümüz için sürdürülebilir rekabet gücü ancak Ar-Ge ile mümkün olacaktır."

Yorumlar