TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:

- "Gençlerimize ve kadınlarımıza iş insanı olarak fırsat verilmesini istiyorum. Kadınlarımızı, özellikle iş kadını olmaları noktasında desteklememiz lazım"

Google Haberlere Abone ol
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:
ÇANAKKALE (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Gençlerimize ve kadınlarımıza iş insanı olarak fırsat verilmesini istiyorum. Kadınlarımızı, özellikle iş kadını olmaları noktasında desteklememiz lazım." dedi.
Hisarcıklıoğlu, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odasının 2015 ve 2016 yıllarında kurumlar vergisi rekortmeni olan üyeleri için düzenlenen ödül törenine katıldı.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, girişimci ve iş adamının güçlü olmasının önemine işaret etti.
Yönetici ve siyasetçilerin iş yapan kişilere her zaman sahip çıkması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:
''Gençlerimize ve kadınlarımıza iş insanı olarak fırsat verilmesini istiyorum. Kadınlarımızı, özellikle iş kadını olmaları noktasında desteklememiz lazım. Ne için? tabi ki ülkemizin zenginliği için. Bugün her bir iş yeri ilave 10 kişiye iş imkanı demektir. Bu da demek ki her yıl 150 bin yeni iş yeri açılırsa ancak 1,5 milyon kişiyi zar zor doyurabileceğiz. Eğer biz bunlara iş imkanı çıkartmazsak ne olacak? Tabi ki bir işsizler ordusu olacak ve hiçbirimiz evlerimizde, iş yerlerimizde rahat olamayız. Gelibolu bu ülkenin varoluşunun ve destanının yazıldığı yerdir. Eğer Gelibolu ve Çanakkale olmasaydı bizler bu coğrafyada olmazdık. Allah bize bir daha o günleri yaşatmasın. Ben ne zaman Gelibolu ve Çanakkale'ye gelsem tüylerim diken diken olur, beni bir heyecanlı gurur basar.''
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı da Türkiye'nin genç, enerjik ve yatırımcı bir nüfusla geleceğin parlayan yıldızı olacağını söyledi.
Konuşmaların ardından Hisarcıklıoğlu ve Tavlı, iş adamlarına ödüllerini verdi.

Yorumlar