TMF yarış branşlarına yeni bir sınıf eklendi

- Gençlik ve Spor Bakanlığı, motonotik branşını Türkiye Motosiklet Federasyonuna bağladı

Google Haberlere Abone ol
TMF yarış branşlarına yeni bir sınıf eklendi

ANKARA (AA) - Motosiklet sporları, kültürü ve her alandaki kullanımına dair organizasyon, eğitim ve etkinliklerle başarılı faaliyetlerini sürdüren Türkiye Motosiklet Federasyonu, yeni bir açılım ve atılım gerçekleştirdi.

Türkiye Motosiklet Federasyonundan yapılan açıklamaya göre federasyonun yarış branşlarına yeni bir sınıf eklendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, kamuoyunda genel olarak off-shore yarışları olarak bilinen motonotik branşını Türkiye Motosiklet Federasyonuna bağladı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, daha önce su jeti (jetski) branşının Bakanlık tarafından federasyonlarına bağlandığını hatırlatarak, "Dünyanın tartışmasız en güzel coğrafi bölgesinde üç tarafı deniz ve büyük gölleri olan bir ülkede yaşıyoruz. Daha önce deniz motosikleti olarak da adlandırılan su jeti branşı federasyonumuza bağlanmıştı. Deniz ve çeşitli göllerde yaptığımız başarılı organizasyonlarla yarışlarımıza ilgi arttı. Şimdi Bakanlığımız aldığı kararla motonotik branşını federasyonumuza bağladı. Bu branşı eskiden olduğu gibi yeniden ayağa kaldıracağız." ifadelerini kullandı.

Uçar, Türkiye'nin her bölgesinde büyük ve önemli göller ve denizler olduğunu vurgulayarak, "Motonotik yarışları bölgesel, yerel, kültürel, iç ve dış turizme yönelik tanıtımlar için son derece önemli bir branş. Bu anlamda uluslararası arenada hizmet ve faaliyetlerini ülke ve dünya kamuoyuna tanıtmak isteyen valilikleri, belediyeleri, özel ve kamu kurumu temsilciliklerini ve elbette ki sporun doğasında olmazsa olmaz dediğimiz sponsorları bu işin içerisinde ve yanımızda görmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar