TKB Meclis toplantısı Gaziantep'te yapıldı

- Gaziantep Valisi Yerlikaya: - "Tıpkı insanlar gibi kentlerin de dünyaya gelip yaşaması ve bu yaşam süreci içerisinde insanların kuşaklar boyu, tarihi, kültürel, doğal dokularla geleceğe aktarılması gerekmektedir"

Google Haberlere Abone ol
TKB Meclis toplantısı Gaziantep'te yapıldı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, "Tıpkı insanlar gibi kentlerin de dünyaya gelip yaşaması ve bu yaşam süreci içerisinde insanların kuşaklar boyu, tarihi, kültürel, doğal dokularla geleceğe aktarılması gerekmektedir." dedi.

Vali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Tarihi Kentler Birliğinin (TKB) eylül ayı meclis toplantısında, şehirlere hizmet ederken geçmişini çok iyi anlamanın ve onunla övünmenin öncelikler arasında olduğunu gördüğünü ve bununla da iftihar ettiğini söyledi.

Kentin değerlerine tanıtılıp sevilirse sahip çıkılabileceğini belirten Yerlikaya, "Kentin değerlerini gelecek nesillere en güzel şekilde bu neslin yorumlarıyla, tasarımlarıyla en iyi şekilde aktarmalıyız. Tıpkı insanlar gibi kentlerin de dünyaya gelip yaşaması ve bu yaşam süreci içerisinde insanların kuşaklar boyu, tarihi, kültürel, doğal dokularla geleceğe aktarılması gerekmektedir. Tarihi Kentler Birliğinin her bir üyesinin de bir tane bile varsa tarihi değerlerini koruyup kollama, en güzel şekilde kendi milletimize ve dünya insanlığına tanıtma noktasında büyük bir bilinçlenme görüyorum." diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de projelerle ilgili sunum yaptı.

Zeugma ve Yesemek'in UNESCO'nun geçici listesinde bulunduğunu, diğer eserlerin de sırada beklediğini anlatan Şahin, son dönemlerde elde edilen gastronomi başarısının da unutulmaması gerektiğini vurguladı.

TKB Başkanı ve Samsun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da toplantıları özellikle Anadolu kentlerinde gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, bu toplantıların bir anlamda yerinde incelemeyi ve eğitsel katkı vermeyi sağladığını söyledi.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen de TKB'nin önemli bir misyon üstlendiğini ve belediyelere birçok projede yardımcı olduğunu kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt da Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü bir ülke ve güçlü bir finansa sahip olduğunu, bu açıdan daha iyi projeler yapabilecek güce sahip bulunduğunu söyledi.

150 belediye başkanı ile 300 meclis üyesinin katıldığı toplantıda 8 madde karara bağlandı ve sonraki toplantının Sivas'ta yapılması kararlaştırıldı.

Yorumlar