Tivnikli Ailesi'nden Kılıçdaroğlu ve Gül açıklaması

Tivnikli ailesi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı ziyaretiyle ilgili açıklamada bulundu. Ebubekir Tivnikli tarafından yapılan açıklamada Kılıçdaroğlu'nun taziye ziyaretinde bulunduğunu Abdullah Gül'ün bu ziyaretle hiçbir ilgilisinin olmadığı vurgulandı.

Google Haberlere Abone ol
Tivnikli Ailesi'nden Kılıçdaroğlu ve Gül açıklaması

Tivnikli Ailesi'nden yapılan yazılı açıklamada ziyaretin tamamen Abdullah Tivnikli'nin vefatı nedeniyle taziye amaçlı olduğu belirtilerek 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı bir görüşme şeklinde kamuoyuna yansıtılmasının gerçek dışı olduğu belirtildi.

Basın açıklaması olarak yayınlanan duyurudaki ifadeler şu şekilde;

"Bir ulusal gazetede bugün (10.05.2019) Mahmut Övür imzasıyla yayımlanan köşe yazısına istinaden bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur;

Babam Abdullah Tivnikli Kasım 2018'te vefat etmişti. Kamuoyunun da çok yakından takip ettiği üzere merhum babamın cenazesine Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve devlet büyüklerimiz bizzat katılmışlardı. Daha sonra Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da taziye ziyaret talebi bizlere ulaşmıştır. Araya 31 Mart yerel seçimlerinin yoğunluğunun girmesi nedeniyle taziye ziyareti ancak 2 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilmişti. Sayın Kılıçdaroğlu'na bu taziye ziyaretinde Sayın Gürsel Tekin, danışmanı ve üç yakın koruması eşlik etmiştir.

Bu görüşme geleneklerimiz doğrultusunda bir taziye ziyaretinden ibaret olup köşe yazarının bahsettiği şekilde bir gizlilik söz konusu değildir. Ayrıcı yazıda iddia edildiği gibi 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün bu görüşme ile hiçbir ilgisi yoktur. Sayın Gül'ün bu görüşmede bulunması sözkonusu değildir. Tamamen taziye amacı taşıyan bu görüşmeyle ilgili yapılan maksatlı yorumlar spekülasyondan ibarettir. Son derece insani bir amaçla gerçekleşen bu ziyarete yapılan yakıştırmalar hayal mahsülüdür. Gerçek dışıdır.

Tivnikli ailesi 7 binden fazla vatandaşımıza istihdam sağlayan ülşkemizin kalkınması ve milletimizin refahı için durmaksızın çalışan ve yeni yatırımlar yapan bir ailedir. Ailemizin spekülatif siyasi oluşumlarla bir ilgisinin bulunması düşünülemez. Kamuoyunun yanlış bilgilendirmesine neden olan bu mesnetsiz iddialara yer veren köşe yazarı hakkında yasal başvuru hakkımız mahfuzdur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorumlar

aklınyolubir Her Türk bir gün Fox tv izleyecek!!
Tr bozkurt Helal olsun fatih portakala helal olsun selam olsun fox tv ye allah razı olsun sizlerden
Selahattin Ataturkun dedigigibi vatanhainibukanalpilikler ama yunani nasildokuldudenize onlarda sonlari o bunlarzaten gavurundolleri