Titreşimli yüz masaj aleti faydaları

Yüz güzelliğine önem veren hanımlar ve beyler çeşitli yüz masaj aletlerini kullanarak verim almaya çalışıyor. Bunlar arasında son dönemlerde titreşimli yüz masaj aletleri öne çıkıyor. Peki, titreşimli yüz masaj aletlerinin faydaları nelerdir?

Google Haberlere Abone ol
Titreşimli yüz masaj aleti faydaları

Cilt bakımına önem veren kadın veya erkeklerin son dönemlerde en sık karşılaştıkları öneriler arasında titreşimli yüz mesaj aletleri oluyor. Bu aletleri kullananların birçoğu bekledikleri karşılığı alabiliyor; aletleri henüz alamayanlar ise faydalarını öğrenmek isteyip öyle almak istiyor.

Günlük yorgunluğu en çok maruz kalan bölgelerimizden biri de yüzümüzdür. Bu nedenle de aslında yüzümüze çok iyi bakmalı ve doğru bakım teknikleri uygulamalıyız. Yüz bakım tekniklerinin başında, yüz masajı gelmektedir. İnsanlar kendi kendine yüz masajı yapabilirler ve yüz masaj aleti kullanabilirler. Masaj yaptırmadan önce, yüz bölgesinin tamamen temizlenmesi, ferahlaması ve rahatlaması için cilt bakımı da önemli bir ayrıntı olacaktır. Bu nedenle, önce cilt bakımı sonra da yüz masajı yapılması doğrudur.

Cilt bakımını uyguladıktan sonra yüz masajına başlanabilir. Kişiler eğer yüz masajlarını kendi kendilerine yapmak isterlerse, yüz masaj aleti de kullanabilir. Bu anlamda yüz masaj aletinin faydaları da oldukça fazladır. İlk olarak, kişilerin kendi kendine yüz masajı yapmaları bir yerden sonra yorucu olmaya başladığı için hiçbir zaman tam anlamıyla seans tamamlanmayacaktır. Ama masaj aleti ile yüz masajı yapmak istenilen süre içerisinde doğru bir şekilde ilerleyebilecektir. Yüz masaj aleti kullananlar, kesinlikle kendi kendine yapılan masajdan daha da fazla verim aldıklarını belirtmektedirler.

Genellikle yüz bölgesi için kullanan masaj aletleri, kırışıklık giderici özelliklere de sahip olurlar. Zaten, yüz bölgesindeki kırışıklkları gidermek için de çoğu zaman masaj uygulanır ya da cerrahi işlemlere tabii tutulunur. Bu nedenle, yüz bölgesinin erken yaşlanmaması, gözaltı torbalarının erkenden çıkmaması ve kırışıklıkların oluşmaması için yüksek kaliteli kırışıklık giderme yüz masaj aleti kullanılabilir. Bu aletler, internet ortamında bulunabildiği gibi teknolojik ürünler satan mağazalarda da bulunabilir.

Yüz masajı, vücutta yapılabilecek masajlar arasında en faydalısıdır şeklinde yorumlanabilir. Çünkü yüz bölgesi duyu organlarımızın çoğunu içerir ve bu nedenle de yüz bölgesine çok iyi bakılması gerekir. Yüz masajı doğru bir şekilde yapıldığında tüm vücudun rahatlaması da sağlanabilir. Bu nedenle de uzman kişilerden yardım alınarak ya da masaj aleti kullanılarak yüz masajının gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Kişilerin kendi kendilerine yapacakları yüz masajlarının süresi ve imkânı kısıtlı olacaktır. Uzman kişiler tarafından yapılan ya da yüz masajı aleti yardımı ile yapılan yüz masajı faydaları da artacaktır.

Aslında bir mucize gibi görünen ama mümkünatı olan masaj yoluyla kırışıklıklardan kurtulma olayı tamamen gerçektir. Bu nedenle de güzellik merkezleri, herhangi bir cerrahi işlem uygulamadan kırışıklıkların yok edilebileceği garantisini vermektedir. Ama kişiler yüz masajı yoluyla kırışıklıklarından evlerinde de kurtulabilir.

PİYASADAKİ POPÜLER YÜZ MASAJI ALETLERİ

Piyasada çok bilinen ve ünlü isimler tarafından da tercih edilen popüler yüz masaj aletlerinden bazıları şunlardır:

Dr. Jart+ Liftra Shaper

Dr. Jart'ın her yüz şekliyle uyumlu olan bu masaj aleti, sarkan cilt görünümünü gideriyor, kan dolaşımını hızlandırıyor ve yüz hatlarınızı şekillendiriyor.

Foreo Luna2

Silikon fırçası ve yaydığı titreşimle cildinizi derinlemesine temizlemeye nazikçe yardımcı olan Foreo, aynı zamanda yüzünüzdeki ödemi atmaya yardımcı oluyor.

Clarisonic Replacement Brush Head - Body

Cilt temizliği deyince vücudu da es geçmeyelim. Cilt temizleme üzerine geliştirdiği aletleriyle tanınan Clarisonic'in bu ekstra vücut başlığı, ölü derinin atılmasından selülitleri gidermeye kadar bir çok probleme yardımcı oluyor.

Panasonic Facial Steamer with Nanoe Care Technology

Gözenkleri temizlemek, cildi arındırmak ve rahatlatmak için buhar banyosu en iyi çözümlerden. Panasonic'in bu güzellik seansı için özel olarak tasarlanan aletiyle cildinizi şımartın.

Ying Yu Jade Facial Roller

Kim Kardashian'ın da favorilerinden olan bu alet özellikle göz çevresinde oldukça etkili. Yeşim taşı ucunu soğuttuktan sonra favori göz çevresi jelinizle yapacağınız uygulamalarla sizi şaşırtan sonuçlar elde edebilirsiniz.

Nuface Mini Facial Toning Device

Microcurrent teknolojisiyle cildinize kaybettiği elastikiyeti geri kazandıran ve operasyona ihtiyaç duymadan etkili sonuçlar almanızı sağlayan Nuface Mini Toning Device, portatif yapısıyla seyahatlerde bile yanınızda!

Lancer Microcurrent Power Boost

Germanyum ucu ve yaydığı titreşimlerle cildin doğal kolajen üretimini ve kan dolaşımını hızlandıran bu alet cilde daha dolgun bir görünüm ve sağlıklı bir ışıltı veriyor. Ayrıca, bakım ürünlerinizin cilde daha etkili bir şekilde nüfuz etmesini sağlıyor.

GENEL MASAJIN FAYDALARI

Masajın en yararlı olduğu durumlar aşağıda belirtilmiştir:

Kas spazmı

Yara dokuları ve yapışıklıkların çözülmesi ve giderilmesinde

Tendon iltihabı

Uykusuzluk

Kas krampları ve yaralanmalarda akut devreden sonra

 Migren, gerilim tipi ve hipertansiyona bağlı baş ağrılarında

Ağrılı adet dönemlerinde

Kabızlıkta ve ağrılı noktalarda uygulanabiliyor

Masajın sonunda iki etki ortaya çıkar;

Masajın uygulandığı bölgelerde bu bazı durumlarda tüm vücut bazı durumlarda ise belirli bölgelerde, ısı artışı oluşur ve kan dolaşımı artar,

Belirli bölgelere yapılan bası ile vücutta bazı hormonların salınmasının artması.

Masajın bu kadar yaygınlaşması ve herkes tarafından yararlarının fark edilmesi sonucu evlerde de kullanılabilen masaj aletleri piyasaya sürülmüştür. Çeşitleri çok olsa da genellikle aynı mantıkla çalışan titreşimli ve bölgesel rahatlama esasına göre üretilmişlerdir.

GENEL MASAJ ALETLERİNİN FAYDALARI

Piyasadaki tüm masaj aletlerinin öne sürdüğü faydalar aşağıdaki gibidir:

Kan dolaşımını hızlandırır

Yorgun kasları ısıtarak rahatlatır

Bel, baş, ayak ve karın ağrılarını giderir

Ölü derilerin atılmasını sağlar

Bacak ve ayaklarınıza masaj yapar

Teni canlandırır, cildi yenilemeye yardımcı olur

Basenlerde oluşan ya ve selülitin yok olmasını sağlar

Bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı olur

Vücudunuzu şekillendirmeye yardımcı olur

Stresli ve yorucu günlerdeki halsizlikleri ortadan kaldırır

 Sinirsel kasılmaları azaltır

Negatif enerji birikimini engeller

Hamilelik sonrası oluşan sarkmaları giderir

Kasları kuvvetlendirir

Boyun tutulmaları ve boyun bölgesi ağrılarını giderir

Vücuttaki tüm romatizmal bölgelerde ve kireçlenmelerin tedavisinde kullanılır

Felçlerde, yüzde ve vücudun çeşitli bölgelerinde oluşan geçici sinirsel felç durumlarında güvenle kullanmak yararlıdır.

EV TİPİ MASAJ ALETLERİNİN FAYDALARI

Ev tipi masaj aletleri ile ilgili çok fazla tartışma vardır. Bunlardan bazılarına göz atacak olursak;

Çoğu uzmana göre faydalarından çok zararları olduğu söylenmektedir. Masaj kesinlikle doğru kişiler tarafından uygulanmalıdır. Yoksa uygulanan yanlış bir yöntem dokulara zarar verebilir. İşte uzmanlar tam bu noktada, evde bilinçsiz tüketiciler tarafından kullanılan masaj aletlerinin ileride kişilerde tıbbi sorunlara yol açabileceğini söylemektedirler.

Üreticiler ise kesinlikle bir zararı olmadığını savunmaktadırlar. Dayandırdıkları nokta ise çok düşük baskı ile çalıştırılabilen, hafif cihazlar üretmeleri. Çoğu ürünün tedavi amaçlı olmasından rahatlatma, gevşetme amaçlı üretilmiş olması.

Bir kısım uzmanlar da hiçbir yarar ya da zararının olmadığını sadece tüketicileri kandırmak amaçlı üretilmiş aletler olduğu savunmaktadır. Hiçbir titreşimli masaj aletinin, zayıflatma, selülit giderme gibi uzman masörler tarafından bile uzun zaman düzenli tekrarlardan sonra sonuç alınabilen durumlarda, üreticilerin belirttiği gibi sadece günde birkaç dakika ile bu sonucu almalarının imkânsızlığına işaret edilmektedir.

Yorumlar