Titanic Rose kim, Titanic filmi Rose kimdir, gerçekte yaşıyor mu öldü mü hayatta mı?

Titanic Rose kim, Titanic filmi Rose kimdir, gerçekte yaşıyor mu öldü mü hayatta mı?

Google Haberlere Abone ol
Titanic Rose kim, Titanic filmi Rose kimdir?

Titanic Rose kim, Titanic filmi Rose kimdir, gerçekte yaşıyor mu öldü mü hayatta mı? Titanic filminin oyuncularından Gloria Stuart hayatını kaybetti. Filmde "Rose" karakterinin yaşlılığını canlandıran Stuart, bu rolüyle Oscar’a aday gösterilmişti. Titanic Rose kim, Titanic filmi Rose kimdir, gerçekte yaşıyor mu öldü mü hayatta mı?

Titanic Rose kim, Titanic filmi Rose kimdir, gerçekte yaşıyor mu öldü mü hayatta mı?
Titanic Rose kim, Titanic filmi Rose kimdir, gerçekte yaşıyor mu öldü mü hayatta mı?

 

James Cameron’ın ' Titanik Hollywood ve dünya sineması tarihinde ikonik bir film olmaya devam ediyor. Bir buzdağına çarparak batan RMS Titanic'in trajedisi, bağımsız bir şekilde bağımsız Rose DeWitt Bukater ile büyüleyici bir şekilde yıkıcı Jack Dawson arasındaki ölüme mahkum aşk hikayesinde anlatılıyor.

Filmde Rose olarak geçen karakterini aslında bir değil iki farklı oyuncu canlandırıyor.

Rose'un gençliğini İngiliz oyuncu  Kate Winslet canlandırırken; Rose'un yaşlı halini ise Gloria Stuart canlandırmıştı.

Peki, Titanic'in yaşlı Rose'u yani Gloria Stuart kimdir?

Sanatçının kızı Sylvia Thompson, beş yıldır kanser hastalığıyla mücadele eden annesi Gloria Stuart’ın pazar gecesi Los Angeles’taki evinde öldüğünü duyurdu.

30’lu yıllarda başladığı film kariyeri boyunca “Gold Diggers of 1935”, “The Invisible Man”, dönemin çocuk oyuncusu Shirley Temple ile birlikte rol aldığı “Poor Little Rich Girl” ve “Rebecca of Sunnybrook Farm” gibi filmlerde oynayan sanatçı, 70’li yıllarda da televizyonda küçük roller aldı.

Kariyerindeki en büyük çıkışını, ünlü yönetmen David Cameron’un 1997 yapımı 11 Oscar’lı “Titanic” filminde kendisine rol vermesiyle yaşadı.

Gloria Stuart, 1912 yılında batan “Titanic” gemisinin yolcuları arasında bulunan ve kazadan sağ kurtulan “Rose” karakterinin yaşlılığını canlandırdığı rolüyle o yıl "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" dalında Oscar’a aday gösterildi.

Filmde "Rose"un gençliğini İngiliz aktrist Kate Winslet oynamıştı.

Gloria Stuart o yıl Oscar heykelciğini “L.A. Confidential” filmindeki rolüyle Kim Basinger’a kaptırmış olsa da, 87 yaşında elde ettiği adaylıkla, Oscar’a aday olan en yaşlı kadın oyuncu olarak tarihe geçti.

Titanic Rose kim, Titanic filmi Rose kimdir, gerçekte yaşıyor mu öldü mü hayatta mı?
Titanic Rose kim, Titanic filmi Rose kimdir, gerçekte yaşıyor mu öldü mü hayatta mı?

 

Ardınan sanatçı geç gelen şöhreti değerlendirip “I Just Kept Hoping” adlı bir biyografi kaleme aldı. Kitap, müstehcen içeriği nedeniyle eleştirildi.

Stuart’ın kızı, annesinin 20 yıl önce göğüs kanserini yendiğini, ancak beş yıl önce yakalandığı akciğer kanserinden hayatını kaybettiğini açıkladı.

Titanic Rose yani genç hali kim? O da Kate Winslet'tir. Peki, Kate Winslet kim? İşte biyografisi: 

Kate Elizabeth Winslet 15 Ekim 1975 tarihinde dünyaya geldi.

Oscar (Akademi), BAFTA, SAG, Emmy, Grammy ve Altın Küre birçok ödülü var. 

22 yaşında, iki Akademi Ödülü (Oscar) adaylığı elde edebilme başarısını gösteren en genç oyuncu rekorunu kıran Winslet, Akademi Ödülü'ne altı kere aday gösterilen en genç oyuncu olmayı da başarmıştır.

Aynı zamanda Altın Küre Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aynı yılda kazanan 3 oyuncudan biridir.

Kariyeri boyunca çeşitli rollerde izleyici karşısına çıksa da, Titanik filmindeki Rose DeWitt Bukater ve Eternal Sunshine of the Spotless Mind filmindeki Clementine Krucynzski performansıyla daha geniş kitlelere ulaşmıştır.

2012 yılında Kraliçe II. Elizabeth'in doğum günü şerefine sinema sektörüne yaptığı katkılardan dolayı Britanya İmparatorluk Nişanı (Komutan, CBE) kazandı. 

Hayallerin Peşinde filmindeki rolü ile Altın Küre Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazanıp aynı film ile Oscar (Akademi Ödülü) adaylığı kazanamayan 2. kadın oyuncu olmuştur. 

Titanik filminde Gloria Stuart ve İris filminde Judi Dench ile aynı karakterin genç ve yaşlı versiyonunu oynamışlardı ve Kate Winslet 2 kez aynı karakterin farklı yaşlardaki oyuncuları ile 2 Oscar Adaylığı kazanan tek oyuncu oldu.

2015 yılında vizyona giren Düşlerin Terzisi adlı filmdeki oyunculuğu için AACTA'da En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandı. 

Michael Fassbender ile birlikte oynadığı Steve Jobs filmi ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Altın Küre adaylığı elde etti ve bu onun 11. Altın Küre adaylığı oldu. 2015 Elle Women in Hollywood Awards'da (ELLE, Hollywood'daki Kadınlar Ödülü) Yılın Kadını seçildi.

GERÇEKTE TITANIC ROSE KİM?

Peki, Titanic filmindeki Rose filmi gerçek hayatta da olan bir kadın mıydı, o gemide gerçekten Rose diye bir kişi var mıydı? Rose DeWitt Bukater hayali bir kişidir. Bununla birlikte, karakter gerçek hayattaki sanatçı ve stüdyo çömlekçisi Beatrice Wood'dan esinlenmiştir. 'Babanın Annesi' olarak adlandırılan Wood, Titanik'e battığı o kader yılda asla binmedi. Peki, filmdeki bir karaktere nasıl ilham verdi?

Ne yazık ki, Beatrice Wood artık hayatta değil. 1997'de 'Titanic' piyasaya sürüldü ve Beatrice 12 Mart 1998'de vefat etti. Ojai, California'da 105 yaşında öldü. Hintli filozof J. Krishnamurti'ye yakın olmak için oraya taşınmıştı. Beatrice, Sanat felsefesini de etkileyen Theosophical Society - Adyar'a katıldıktan sonra ateşli bir takipçi haline geldi.


 

Yorumlar