Tır kuyruğunda sahur yapıyorlar

- Kapıkule Sınır Kapısı'nda araç kuyruğunda bekleyen tır şoförleri, evlerinden uzakta da olsa sahur yapmanın mutluluğunu yaşıyor - Tır Şoförü Helvacı: - "Tırcının hayatı böyle işte, bir gün burada bir gün başka bir ülkede. En çok da ramazan ayında ailemle iftar yapmayı özlüyorum"

Google Haberlere Abone ol
Tır kuyruğunda sahur yapıyorlar

EDİRNE (AA) - HAKAN ŞAHİN - Kapıkule Sınır Kapısı'nda araç kuyruğunda bekleyen tır şoförleri, evlerinden uzakta da olsa birlikte sahur yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Türkiye'den aldıkları yükü başta Almanya, Hollanda, Fransa olmak üzere Avrupa ülkelerine götürmek için sınır kapısına gelen ve geçişlerin yavaşlaması nedeniyle sınır kapısında bekleyen tır sürücüleri, hazırladıkları sofralarda bir arada oruçlarını açıp sahurlarını yapıyor.

Zamanlarının büyük bölümünü direksiyon başında geçiren tır şoförleri, sahur ve iftarda tır dolabına koydukları malzemelerle yemeklerini yapıyor.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda geçiş yapmak için bekleyen tır şoförlerinden Veli Helvacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'dan yüklediği çikolatayı Almanya'ya götürmek üzere yola çıktığını söyledi.

Bugün Türkiye'de sahur yaptıklarını ifade eden Helvacı, "Tırcının hayatı böyle işte, bir gün burada, bir gün başka bir ülkede. En çok da ramazanda ailemle birlikte iftar yapmayı özlüyorum." dedi.

- "Çocuklarımın büyüdüğünü göremedim"

Tır şoförlerinin hayatının yollarda geçtiğini anlatan Helvacı, en çok da aile özlemi duyduklarını vurguladı.

Veli Helvacı, yaklaşık 16 yıldır ailesinden uzak yaşam sürdüğünü dile getirerek, "Benim çocuklarım doğdu, doğduklarını gördüm fakat büyüdüklerini göremedim. Bizim gayemiz de biz ne kadar cefa çekersek çekelim, çocuklarımız rahat etsin kimseye muhtaç olmasın. Biz bir kere bunu meslek olarak edinmişiz, artık çocuklarımız için mecburen bu işi yapmak zorundayız." diye konuştu.

Yolculuk boyunca ibadetlerini yapmakta da zorlandıklarını vurgulayan Helvacı, oruç tutup, fırsat buldukça da vakit namazlarını kılmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

- İftar Romanya'da

Bir diğer tır şoförü Nevzat Yumlu ise ramazanı oruçlu geçirdiklerini söyledi.

İftar ve sahurlarını araçlarının mutfağı olan dolaplarında yaptıklarını aktaran Yumlu, "Dolabımızda sahur ve iftar yemeklerimizi hazırlıyoruz. Her türlü yemeği de pişirebiliyoruz. Gecemiz gündüzümüz yok. Birazdan Bulgaristan'a çıkacağız. İftarı Romanya'da, sahuru da Macaristan'da yapmayı planlıyoruz. Allah büyüktür, bizlere yardım ediyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar