Tinne köyü nerede, gerçekte var mı?

Tinne köyü nerede, gerçekte öyle bir yer veya köy var mı? Ay Lav Yu filminde geçen köyün hikayesi merak konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Tinne köyü nerede, gerçekte var mı?

Sermiyan Midyat'ın ünlü filmi Ay Lav Yu'da adı geçen Tinne köyü gerçekte var mı, nerede ve köyün hikayesi hakkında merak edilen bilgileri sizler için derledik. 

Sermiyan Midyat'ın senaryosunu, yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği Ay Lav Yu filmi bilindiği gibi Tinne isimli bir köyde geçiyor. 

Midyat'ın anlattığına göre Tinne köyü Mardin'in Mityat ilçesinde yer alan ancak resmi kayıtlarda arazi olarak görünen bir köydür. Filmde hikayesi anlatılan köy gerçekte var ancak gerçek adının Tinne olup olmadığını bilmiyoruz. "Tinne" muhtemelen senaryonun konusuna uygun hale gelmesi için konulan bir isimdir. Çünkü Tinne Kürtçe'de "yok" anlamına gelen bir kelimedir.

Ay Lav Yu filmindeki Tinne köyünde geçen hikaye ise gerçek bir olaydan esinlenerek yazılmış. 

Olay bizzat Sermiyan Midyat'ın ağabeyinin başına gelen bir olaydır. 

2001 yılında tam da 11 Eylül vakasının yaşandığı dönemde yaşanan gerçek olay daha komik bir dille sinemaya aktarılmış. 

“Züğürt Ağa”, “Davaro”, “Kibar Feyzo” gibi filmlerden bu yana, o sıcaklıkta, o komiklikte filmlerin çıkmadığını düşünüyordum. Ben bunları düşünürken, Sarah ile Musa’nın aşkı gündemdeydi. Derken benim ağabeyim de bir Amerikalı ile evlendi. Bizde de çok sorunlar yaşandı. Vize alıp Amerika’ya gitmemiz çok zordu. Onlarınsa vize sorunu yoktu. Dolayısıyla Amerikalılar gelip ağabeyimi bizden istediler. şimdi çok mutlular, sekiz yıldır Houston’da yaşıyorlar. Benim filmimde de Mardinli bir gençle Colorado’lu bir kızın aşkı var. Çıkış noktam işte o hikayeler oldu.

Ay Lav Yu filmi ise Mardin'de değil aynı coğrafyada yer alan Batman'ın Hasankeyf ilçesinde çekildi.

Ay Lav Yu filmi full tek parça izle:

 

 

Yorumlar