TİKA'nın gönüllü elçileri Çad yolunda

- TİKA "2018 Tecrübe Paylaşım Programı" kapsamında 13 üniversite öğrencisi, 7-15 Ağustos tarihlerinde gönüllü faaliyetlerde bulunmak üzere Çad'a gitti

Google Haberlere Abone ol
TİKA'nın gönüllü elçileri Çad yolunda

ABUJA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), "2018 Tecrübe Paylaşım Programı” kapsamında 13 üniversite öğrencisi, gönüllü faaliyetlerde bulunmak üzere Çad’a gitti.

TİKA Çad Program Temsilcisi Arafat Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7-15 Ağustos 2018 tarihlerinde gönüllü üniversite öğrencileriyle Çad'da farklı çalışmalarda bulunacaklarını söyledi.

Deniz, Çad'ın başkenti Encemine'de Türkiye'den üç ve Çad'dan üç öğrencinin sunumlarını paylaşacağını, 'Türkiye ve Çad İlişkilerinin Geçmişi ve Gelecek Perspektifi' konulu bir panel gerçekleştirileceğini bildirdi. Ayrıca bir yetimhanenin dış duvar boyamasının yapılıp 50'ye yakın yetim çocukla tanışma ve kaynaşma programı yapılacağını kaydetti.

Çad programına katılan öğrencilerden Burak Küçükoğlu, programa katılmaktan dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu dile getirerek, "Oradaki kardeşlerimize ve kurumumuza bir nebze de olsa faydalı olabilmek için de ayrıca sabırsızlanıyoruz." dedi.

Bir diğer öğrenci Cihan Duman ise "Asırlar boyunca emperyalist güçlerin sömürgesi altında kalmış kardeşlerimizin yanlarına gidecek olmanın heyecanı her geçen saat daha da artmaktadır." diye konuştu.

Tecrübe Paylaşım Programı nedir?

Türkiye'deki farklı üniversitelerde eğitim alan öğrencilerin, Afrika, Asya, Balkanlar ve Ortadoğu gibi TİKA'nın faaliyet coğrafyasında yer alan ülkelerdeki gençlerle etkileşimini ve karşılıklı tecrübe paylaşımını kapsayan program, öğrencilerin ülkeler arasında "dostluk köprüleri" kurmasını amaçlıyor.

"2018 Tecrübe Paylaşım Programı" ile 8 Eylül'e kadar 30 ülkeye gidecek yaklaşık 500 öğrenci, bu ülkelerde Türkiye ve Türk sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını yerinde inceleyerek 100'e yakın proje ve faaliyete katılacak.

TİKA'nın program vesilesiyle üniversite öğrencileri Nijer, Arnavutluk, Bosna Hersek, Burkina Faso, Cezayir, Cibuti, Çad, Fas, Gana, Gürcistan, Kamerun, Karadağ, Kazakistan, Kenya, Kolombiya, Lübnan, Makedonya, Mozambik, Namibya, Özbekistan, Romanya, Senegal, Sırbistan, Somali, Sudan, Tanzanya, Tunus, Ürdün, Moldova ve Güney Afrika'yı ziyaret edecek.

Yorumlar