TİKA'dan Tunus'a Güneş Enerjisi Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tunus'un Sfaks kentinde güneş enerjisi eğitim laboratuvarı açarak, eğitim ve istihdam alanlarında önemli bir adım attı. Bu gelişme, iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlenmesine katkıda bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Tunus'a Güneş Enerjisi Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tunus'un Sfaks kentinde bulunan bir mesleki eğitim merkezine, güneş enerjisi eğitim laboratuvarı kazandırdı. Açılış törenine, Türkiye ve Tunus'tan önemli isimler katıldı.

Yenilikçi Eğitim Laboratuvarının Açılışı

Laboratuvarın açılışına Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Çağlar Fahri Çakıralp, Tunus Ulusal Mesleki Eğitim Ajansı Başkanı Mervan Bin Süleyman ve diğer yetkililer katıldı. TİKA Tunus Koordinatörü Ali Fuat Cebeci, "Tunus genelinde bazı mesleki eğitim merkezlerinin modernize edilmesi ve yeni sistemlerle donatılması kararı almıştık." ifadelerini kullandı.

Eğitim ve İstihdam Olanakları Artıyor

Cebeci, laboratuvarda eğitim verecek akademik kadro için de destek sağladıklarını belirterek, "Kurulan eğitim sınıfında, ders verecek olan akademik kadroya uzman kişilerce sertifikalı eğitim aldırdık." dedi. Büyükelçi Çakıralp ise, TİKA'nın 50 milyon doların üzerinde 200'den fazla proje ile Tunus'ta önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Sürdürülebilir Eğitim ve Ekonomik Katkı

Tunus Ulusal Mesleki Eğitim Ajansı Başkanı Süleyman, bu projenin Tunus'taki güneş enerjisi piyasasına büyük katkı sağlayacağını belirtti. Projenin, mesleki eğitimde sürdürülebilirliği hedeflediği ve önemli bir boşluğu doldurduğu vurgulandı.

Yorumlar