TİKA'dan Sudan'da "Afet ve Acil Durum" kursu

- TİKA'nın, SESRIC ile Türkiye ve Sudan sağlık bakanlıklarının katkılarıyla düzenlediği "Afet ve Acil Durum Müdahaleleri" eğitiminin üçüncü etabı tamamlandı

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Sudan'da "Afet ve Acil Durum" kursu

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma Eğitim Merkezi (SESRIC) ile Türkiye ve Sudan sağlık bakanlıklarının katkılarıyla Sudan’da gerçekleştirilen "Afet ve Acil Durum Müdahaleleri" eğitiminin üçüncü etabı tamamlandı.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Sudan'ın sağlık alanında kapasitesinin artırılmasını hedefleyen Afet ve Acil Durum Müdahaleleri eğitiminin üçüncü etabı gerçekleştirildi.

Başkent Hartum ve diğer eyaletlerden gelen 33 kursiyer ile önceki eğitimlerde başarı göstermiş 14 Sudanlı eğitimci adayının katıldığı programlarda İzmir İl Sağlık Müdürlüğünden gelen uzmanlar, hastane ve acil durum öncesi müdahale ile acil müdahale ambulans hizmetleri kapsamında teorik ve uygulamalı eğitimler verdi.

Eğitimlere, Türkiye'den gelen uzmanların yanı sıra Sudanlı sağlık personeli de katkıda bulundu.

- "TİKA, Sudan'ın gelişmesine önemli katkı sağlıyor"

Eğitimde başarı gösteren kursiyerlere sertifikalarının verildiği törende konuşan Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, TİKA'nın Sudan'da başta sağlık olmak üzere her sektörde çok faydalı projelere imza attığını belirtti.

Neziroğlu, "TİKA, Sudan'ın gelişmesine önemli katkı sağlıyor." ifadelerini kullanarak, bu ülkeye yönelik programların devam edeceğini söyledi.

Sudan Federal Sağlık Bakanlığı Sağlık ve Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Dr. El Mueyz Eltayep Ahmed, Sudan'ın sağlık altyapısına katkılarından dolayı TİKA ve Sağlık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü uzmanlarına teşekkür etti.

Ahmed, benzer programlarla ülkesinin sağlık kapasitesinin artırılması için özellikle TİKA'dan daha çok destek beklediklerini belirtti.

Sertifika töreninde konuşan TİKA Hartum Koordinatörü Celalettin Güngenci de TİKA'nın daha önce yaptığı Hartum Mesleki Eğiticilerin Eğitimi Merkezinin söz konusu projeye ev sahipliği yapmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Katkılarından dolayı Türkiye'den gelen eğitimcilere ve Sudanlı yetkililere teşekkür eden Güngenci, TİKA'nın, Sudan'ın sağlık altyapısının geliştirilmesine yönelik programlara devam edeceğini vurguladı.


Yorumlar