TİKA'dan Şili'de iftar programı

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Şili'nin başkenti Santiago'da bulunan ve ülkede yaşayan Müslüman azınlığın en büyük ibadethanesi As-Salam Camisi'nde iftar programı düzenledi.TİKA'dan...

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Şili'de iftar programı

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Şili'nin başkenti Santiago'da bulunan ve ülkede yaşayan Müslüman azınlığın en büyük ibadethanesi As-Salam Camisi'nde iftar programı düzenledi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2016'da Şili seyahati sırasında ziyaret ettiği ve bölge Müslümanları ile buluştuğu TİKA tarafından yenilenen As-Salam Camisi'nde 250 kişilik iftar programı gerçekleştirildi.

TİKA'nın desteği ile Türkiye'nin Santiago Büyükelçiliği organizasyonunda yapılan programa büyükelçilik personeli, TİKA temsilcileri ve Şilili davetliler katıldı. İftar öncesi, Büyükelçilik personeli, TİKA heyeti ve Müslüman Cemiyeti Başkanı Kemal Sufan davete katılanlarla sohbet ederek, onların taleplerini dinledi.

As-Salam Camisi, Santiago'da bulunan en büyük Müslüman ibadet merkezi olmasının yanı sıra bölgede Müslümanların bir araya gelmesi için yardımcı olan bir çatı kuruluş olarak hizmet veriyor.


Yorumlar