TİKA'dan Moldova emniyetine ilk yardım eğitimi

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türk Kızılayı iş birliğinde, Moldova Emniyet Genel Müdürlüğü mensuplarına yönelik "İlk Yardım Eğitimci Eğitimi" ve "İlk Yardım Gönüllüleri...

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Moldova emniyetine ilk yardım eğitimi

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türk Kızılayı iş birliğinde, Moldova Emniyet Genel Müdürlüğü mensuplarına yönelik "İlk Yardım Eğitimci Eğitimi" ve "İlk Yardım Gönüllüleri Eğitimi" düzenlendi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Kişinev'de düzenlenen ve 10 gün süren eğitim programı ile birlikte Moldova polisinin ilk yardım kapasitesi oluşturulması sağlanacak.

Türk Kızılayının deneyimli eğitmenleri tarafından verilen eğitimler kursiyerler tarafından ilgiyle takip edildi. Programı başarıyla bitiren kursiyerlere alanlarında eğitim verebilmelerine olanak sağlayan, Avrupa genelinde geçerliliği olan "Eğitmen Sertifikası" verildi.

Programın sonraki aşamasında eğitici olmaya hak kazanan kursiyerler yaklaşık 2 bin kişiden oluşan Moldova Polis Teşkilatına yönelik ilk yardım eğitimi verecek.

- "TİKA'ya teşekkürler"

Programın başlangıcı için düzenlenen törende söz alan Moldova Emniyet Genel Müdürü Alexandr Pinzari, ülke genelinde görevli bütün polislerin ilk yardım eğitimi almasını hedeflediklerini belirtti.

Pinzari, "Ülke genelinde yılda 2 bin 500'den fazla trafik kazası gerçekleşiyor ve yaklaşık 300 vatandaşımız hayatını kaybediyor. Araştırmalar gösteriyor ki olay yerinde yapılacak müdahaleler ile bu ölümlerin sayısını azaltmak mümkün." dedi.

TİKA Kişinev Program Koordinatörü Selda Özdenoğlu da Türk Kızılayı adına eğitimi veren uzmanlara ve tüm kursiyerlere katılımları için teşekkür etti ve TİKA'nın Moldova Emniyet Genel Müdürlüğüne desteğinin devam edeceğini vurguladı.


Yorumlar