TİKA’dan Makedonya’da arıcılığın geliştirilmesine destek

DEBRE (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Makedonya’da Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında ülkenin batısındaki Debre ve Merkez Jupa bölgelerinde 30 aileye arıcılık ekipmanı dağıtıldı....

Google Haberlere Abone ol
TİKA’dan Makedonya’da arıcılığın geliştirilmesine destek

DEBRE (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Makedonya’da Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında ülkenin batısındaki Debre ve Merkez Jupa bölgelerinde 30 aileye arıcılık ekipmanı dağıtıldı.

Debre Belediyesine bağlı Aşağı Kosovrasti köyünde düzenlenen törene TİKA Üsküp Koordinatörü Aytekin Ayden, Merkez Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbrahim ve arıcılıkla uğraşan bölge halkı katıldı.

TİKA Üsküp Koordinatörü Ayden, yaptığı açıklamada, 2007 yılından itibaren Makedonya’da Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi gerçekleştirdiklerini belirterek önceki yıllarda Doğu Makedonya’da da bu projeyi hayata geçirdiklerini hatırlattı.

Ayden, Merkez Jupa ve Debre bölgelerinde 30 arı kovanı dağıttıklarını ve yarın da İştip, Berovo ve Demir Kapı bölgelerine 30 arı kovanı dağıtacaklarını kaydetti.

Arıcılık projesi sayesinde 60 aileye istihdam sağlayıp gelir seviyelerinin artırılmasına katkıda bulanacaklarını belirten Ayden, bu projeyle eğitim olanağı sunacaklarını ve böylece bölgede arıcılıkla uğraşacak vatandaşlara yeni bir gelir kapısı sağlamış olacaklarını vurguladı.

Ayden, “Amacımız TİKA olarak Makedonya’nın kırsal kalkınmasına katkı sağlamaktır. Hem istihdamı bu yöntemle sağlamış olacağız, aynı zamanda da hane başı gelirlerinin artırılmasına katkı sağlamış olacağız.” şeklinde konuştu.

Projenin ana amaçlarından birisinin de Makedonya’nın çoklu etnik yapısına katkı sağlamak olduğunu ifade eden Ayden, bu gibi projelerin devam etmesi temennisinde bulundu.

- Tek umudumuz TİKA

Merkez Jupa Belediye Başkanı İbrahim de bugünün bu bölgedeki belediyeler için büyük bir gün olduğunu kaydederek “Böyle bir inisiyatifin TİKA tarafından gerçekleştirilmesinden dolayı şahsım ve halkım adına teşekkür etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu projenin bölge halkı için büyük bir atılım olduğunu dile getiren İbrahim, “Bu, istihdam yaratmak açısından büyük bir fırsat ve işsizliği azaltmak amacıyla iyi bir inisiyatif.” dedi.

Hayata geçirilen projelerden dolayı Türkiye ve TİKA’ya teşekkür eden İbrahim, “Son zamanlarda Balkanlarda ve bu bölgede tek umudumuz bana göre TİKA’dır.” diye konuştu.

TİKA gelecek günlerde Doğu Makedonya’daki İştip ve Berova bölgesinde 20 aileye ve Negotino ve Demir Kapı bölgesinde 10 aileye arıcılık ekipmanı hibe edecek.

Yorumlar