TİKA'dan Kudüs'teki Filistinli öğrencilere tablet dağıtımı

- TİKA Filistin Koordinatörlüğü, bakım ve onarımını gerçekleştirdiği Riyad el-Aksa Okulları'nda okuyan 300 öğrenci ile 30 öğretmene tablet dağıttı - TİKA Filistin Program Koordinatörü Bülent Korkmaz: "Mütevelli Heyeti Başkanlığını Şeyh İkrime Sabri'nin yaptığı bu okullarda yüzlerce öğrenci öğrenim görmekte. Kâr amacı gütmeyen ve büyük kısmını yoksul, kimsesiz ve yetim öğrencilerin okuduğu bu okulları TİKA olarak her alanda destekliyoruz" - Riyad el-Aksa Okulları Genel Müdürü Adil el-Hallak: "Türkiye, devlet ve millet olarak hep yanımızda durdu. Bu da Türkiye'nin ilk desteği değil. Okulların gelişiminde destek oldu. Bu kutsal şehirdeki Filistin varlığının sürmesine büyük yardımları oldu"

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Kudüs'teki Filistinli öğrencilere tablet dağıtımı

KUDÜS (AA) – Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Riyad el-Aksa Okulları'nın bakım ve onarımını gerçekleştirerek, 300 öğrenci ile 30 öğretmene tablet dağıttı.

Mescid-i Aksa'nın Hutta Kapısı'nda yer alan Riyad el-Aksa Okulları'nda ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde eğitim gören Filistinli öğrencilere Türkiye'nin desteği sürüyor.

TİKA Filistin Koordinatörlüğü, bakım ve onarımını gerçekleştirdiği okullarda okuyan çoğu yoksul ve kimsesiz 300 öğrenci ile 30 öğretmene tablet dağıtımında bulundu.


TİKA Filistin Program Koordinatörü Bülent Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Riyad el-Aksa Okulları 1976'dan bu yana Kudüs Eski Şehir içerisinde eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Mütevelli Heyeti Başkanlığını Şeyh İkrime Sabri'nin yaptığı bu okullarda yüzlerce öğrenci öğrenim görmekte. Kâr amacı gütmeyen ve büyük kısmını yoksul, kimsesiz ve yetim öğrencilerin okuduğu bu okulları TİKA olarak her alanda destekliyoruz." dedi.

Bu okullardan bazılarını daha önce restore ettiklerini aktaran Korkmaz, "Bugün de bu okullardan sonuncusuna hem bakım, onarım ve donanım desteği sağladık, hem de daha önce Filistin Eğitim Bakanlığı ile Türkiye tarafından Filistin'de inşa edilen 6 okulda başlatmış olduğumuz dijitalizasyon projesine bu okulu da dahil ettik." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de devam eden FATİH projesini Filistin'e geçen yıl taşıdıklarını kaydeden Korkmaz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilen tabletleri okuldaki 300 öğrenci ile 30 öğretmene dağıttıklarını söyledi.

Korkmaz ayrıca, Kudüs'te yaşayan Filistinlilerin Filistin kimliği ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma bilinçlerinin muhafazasına önem verdiklerini vurguladı.

- "TİKA teknoloji ihtiyacımızı da gidermiş oldu"

Riyad el-Aksa Okulları Genel Müdürü Adil el-Hallak ise Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde okul eksikliği olduğunu ve bu okulu açarak Filistinlilerin ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştıklarını belirtti.

Hallak, şunları söyledi:

"Bu okulları açtık ancak durumu çok kötüydü. Onun için TİKA'ya başvurduk. TİKA bizim başvurumuza mükemmel bir şekilde karşılık verdi. TİKA okullarımızın badanasını, teçhizatını ve sıralarını yeniledi. Son olarak da tablet dağıtımı gerçekleştirdi. Böylece teknoloji ihtiyacımızı da gidermiş oldu."

Riyad el-Aksa Okulları'nda eğitim gören öğrencilerin muhtaç ve yoksul ailelerin çocukları olduğuna dikkati çeken Hallak, "Biz de bu ailelerin, bu çocukların Kudüs'ün Eski Şehir'deki ve Mescid-i Aksa'daki varlıklarını korumaya çalışıyoruz." dedi.

Yardımları için Türkiye'ye teşekkür eden Hallak, "Türkiye, devlet ve millet olarak hep yanımızda durdu. Bu da Türkiye'nin ilk desteği değil. Okulların gelişiminde destek oldu. Bu kutsal şehirdeki Filistin varlığının sürmesine büyük yardımları oldu." ifadelerini kullandı.

Yorumlar