TİKA'dan Kolombiya'daki göçmen kadınlara tekstil ekipmanı desteği

- TİKA, Venezuela'dan Kolombiya'ya göç eden kadınlara tekstil ekipmanı gönderdi

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Kolombiya'daki göçmen kadınlara tekstil ekipmanı desteği

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Venezuela’dan Kolombiya'ya gelen göçmen kadınlara verilen mesleki eğitimin ardından tekstil ekipmanı desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkanlık, Cucuta şehrinde hayata geçirilen meslek edindirme projesi kapsamında, Kolombiya'da yaşayan 15 Venezuelalı göçmen kadına, sanayi tipi tekstil makineleri, tasarım amaçlı bilgisayar ve üretim sürecini başlatacak çok sayıda ekipman gönderdi.

Kolombiya'da ağustosta başlayan ve yaklaşık bir ay süren meslek edindirme kurslarının ardından üretim için gerekli ekipman, düzenlenen törenle Venezuelalı kadınlara teslim edildi.

Törene katılan Cucuta Ticaret Odası ve Ulusal Öğrenim Kurumu (SENA) Santander Bölge Direktörlüğü yetkilileri, projenin mikro kalkınma konusunda öncü bir girişim olduğunu belirterek Türkiye’ye teşekkür etti.

Proje kapsamında tekstil eğitimi gören Venezuelalı kadınlar, kendi girişimleriyle üretim hayatına katılmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.


Yorumlar