TİKA'dan Karadağ'da Avrupa Judo Şampiyonası'na destek

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Karadağ'da 9-12 Kasım'da düzenlenecek 23 Yaş Altı Avrupa Judo Şampiyonası'na destek verecek.TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Karadağ'ın...

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Karadağ'da Avrupa Judo Şampiyonası'na destek

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Karadağ'da 9-12 Kasım'da düzenlenecek 23 Yaş Altı Avrupa Judo Şampiyonası'na destek verecek.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Karadağ'ın başkenti Podgorica'da yapılacak ve Türkiye dahil olmak üzere 50 ülkeden yaklaşık 400 sporcunun yer alacağı şampiyonanın, TİKA desteğinde gerçekleşmesine ilişkin protokolün imzalandığı bildirildi.

Protokol imza törenine Karadağ Eğitim Bakanı Damir Sehovic, Türkiye'nin Podgorica Büyükelçisi Serhat Galip, Karadağ Judo Federasyonu Başkanı Dragomir Becanovic, TİKA yetkilileri ve birçok davetlinin katıldığı ifade edildi.

Bakan Sehovic, TİKA’nın Karadağ’da şimdiye kadar gerçekleştirdiği proje ve faaliyetlerden dolayı son derece memnun olduklarını belirtti.

TİKA’nın desteğiyle gerçekleşecek şampiyonaya 50 ülkeden yaklaşık 400 sporcunun katılacağını vurgulayan Sehovic, bunun Karadağ’ın dünyaya tanıtılması açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.

Judo Federasyonu Başkanı Becanovic ise Karadağ tarihinde en önemli spor etkinliğinin TİKA iş birliğinde organize edileceğini ifade etti.

TİKA Karadağ Koordinatörü Ahmet Altun, TİKA’nın Karadağ genelinde hayatın her alanında önemli projelere imza attığını ve Türk halkının dostluk elini Karadağ’ın tüm bölgelerine ulaştırmaya çalıştıklarını bildirdi.

Altun, uluslararası alanda düzenlenecek spor etkinliğine katkı sağlamaktan ötürü büyük onur duyduklarını belirterek, Karadağ’a yönelik projelerin bundan sonra da devam edeceğini vurguladı.

TİKA'nın şampiyonanın uluslararası standartlarda gerçekleşebilmesi için gerekli olan teknik ekipman desteğini sağlayacağı açıklandı.

Yorumlar