TİKA'dan Afganistan'da ebru kursu

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan'da ebru kursu açtı. TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Herat'ta erkek ve kadınlar için ayrı ayrı açılan kurs 5 ayda tamamlanacak....

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Afganistan'da ebru kursu

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan'da ebru kursu açtı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Herat'ta erkek ve kadınlar için ayrı ayrı açılan kurs 5 ayda tamamlanacak.

Türkiye'den gelen birinci sınıf ebru malzemesi kullanılarak sürdürülen kurslar, Maarif Vakfı Afgan Türk Okulu öğretmenlerinden Bilal Demirel ve Saime Demirel tarafından veriliyor. Kurs sonunda mezun olanlara sertifika da verilecek.

Herat Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden, çeşitli sanat kuruluşları mensuplarından ve sanatseverlerden oluşan kursiyerler ilk dersin sonunda ürünlerini sergilemeye başladı.

Kursun açılışında konuşan Afganistan Herat Koordinatörü Ali Ergun Çınar, kursiyerlere başarı dileyerek bu güzel fırsatı en iyi şekilde değerlendireceklerine inandığını belirtti.

- Türkçe kursları da devam ediyor

Öte yandan, Darice, Türkçe, İngilizce ve Arapça eserlerden oluşan bin 500 civarında kitap, süreli yayın ve bin civarında elektronik kitabın bulunduğu eğitim salonunda, A1 ve A2 seviyesinde verilen ve büyük bir ilgiyle karşılanan Türkçe kursları da devam ediyor.

Yorumlar