TİKA'dan Gökoğuz Yeri Acil Yardım Müdürlüğüne destek

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Moldova'da bulunan Gökoğuz Yeri'nde (Gagavuz Özerk Bölgesi) faaliyet gösteren Acil Yardım Müdürlüğüne teknik ekipman desteğinde bulunuldu. TİKA'dan...

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Gökoğuz Yeri Acil Yardım Müdürlüğüne destek

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Moldova'da bulunan Gökoğuz Yeri'nde (Gagavuz Özerk Bölgesi) faaliyet gösteren Acil Yardım Müdürlüğüne teknik ekipman desteğinde bulunuldu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, temin edilen malzemeler Gökoğuz Yeri Birinci Başkan Yardımcısı Vadim Ceban, TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan ve TİKA Kişinev Program Koordinatörü Selda Özdenoğlu'nun katılımıyla düzenlenen programla teslim edildi.

Programda konuşan Vadim Ceban, bütün Gökoğuz Yeri halkı adına TİKA'ya teşekkür ederek, bölgede gerçekleştirilen faaliyetlerden dolayı duydukları memnuniyetini paylaştı.

TİKA Başkan Yardımcısı Maskan ise TİKA'nın her zaman Gagavuzların yanında olduğunu vurgulayarak, bölgenin ihtiyaçlarına yönelik projelerin devam edeceğini belirtti.

TİKA aracılığıyla temin edilen ekipmanlar, başta Komrat olmak üzere Gökoğuz Yeri'ndeki 17 farklı köyde kullanılacak. Böylelikle bu köylerdeki acil yardım istasyonlarının yangın ve diğer afetlere karşı daha hızlı ve etkin bir şekilde müdahale imkanına kavuşmaları sağlanarak can kayıpları, yaralanma ve maddi zararlar azaltılacak.

Projenin sonraki aşamasında ise Gökoğuz Yeri'ndeki itfaiye mensuplarının Türkiye'deki meslektaşları ile tecrübe paylaşım programına katılmaları planlanıyor.

Yorumlar