TİKA ile THY'den Gine'de iftar

- TİKA Konakri Koordinatörlüğü ve THY'de çalışan bir grup gönüllü, başkent Konakri'de 3 günlük iftar ve yardımlaşma programı düzenledi - Yazgan ve gönüllü heyet, 3 günlük programda her gün bin kişiye iftar verirken, 116 gıda kolisi dağıttı - Programda 25 tekerlekli sandalye ve 60 çift koltuk değneği ihtiyaç sahipleriyle buluştu

Google Haberlere Abone ol
TİKA ile THY'den Gine'de iftar

KONAKRİ (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Konakri Program Koordinatörlüğü ve Türk Hava Yolları'ndan (THY) bir grup gönüllü, Gine'de iftar programı düzenledi.

TİKA Konakri Program Koordinatörü Dr. Mehmet Yazgan ile THY'de çalışan gönüllüler Hüsna İrem Coşkun, Abdullah Bilgin, Hacı Ömer Özgün, Elif Sarıbaş, Seda Topçu, kendi imkanlarıyla başkent Konakri'de 3 günlük iftar ve yardımlaşma programı organize etti.

Gönüllüler ve Yazgan tarafından düzenlenen ve salı günü başlayan programda, her gün yaklaşık bin kişiye iftar verilirken, ihtiyaç sahiplerine de 116 gıda kolisi dağıtıldı.

Türkiye'nin Konakri Büyükelçisi Nur Sağman, Gine Sosyal Politikalar, Kadını ve Çocuğu Destekleme Bakanı Camara Sanaba ve Türkiye Maarif Okulları (TMV) Gine Koordinatörü Selahattin Yazar'ın katılımıyla dün düzenlenen programda 25 tekerlekli sandalye ve 60 çift koltuk değneği dağıtımı yapıldı.

Dağıtımdan sonra, Konakri'de bulunan Demmg yetimhanesi ziyaret edilerek çocuklar için hazırlanan giysi, basketbol topu, şekerleme ve oyuncaklar yetkililere teslim edildi.

Yazgan, gönüllü heyet, Bakan Sanaba, Büyükelçi Sağman ve Yazar, akşam ihtiyaç sahipleriyle beraber iftar yaptı.

Heyet, TİKA Konakri Ofisi ve TMV Gine Koordinatörlüğüne de ziyarette bulunarak bilgi aldı.





Yorumlar