TİKA Başkanı Çam Namibya'da

- TİKA tarafından yavru kangallar için yaptırılan barınak yetkililere teslim edildi - Anadolu’dan getirilen kangallar eğitildikten sonra hayvancılıkla uğraşanlara veriliyor

Google Haberlere Abone ol
TİKA Başkanı Çam Namibya'da

WİNDOOK (AA) - Namibya'da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından yavru kangallar için yaptırılan barınak ve tel örgüler yetkililere teslim edildi.

TİKA tarafından kalkınma yardımları kapsamında yaptırılan barınak ve tel örgüler Çita Koruma Merkezi yetkilisi Dr. Laurie Marker’a teslim edildi.

TİKA Başkanı Serdar Çam, Namibya'nın Otjiwarongo kentinde Çita Koruma Merkezi'nde gerçekleştirilen teslim töreninde yaptığı konuşmada, TİKA'nın daha önceden bu merkeze, çiftlikler arasındaki ulaşımın sağlanması için arazi aracı bağışladığını belirterek, bu yılda yavru kangallar için yapılan barınağı ve tel örgüleri merkez yetkililerine teslim ettiklerini söyledi.

Çam ve beraberindeki heyet Çita Koruma Merkezi'ni gezdi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Merkezdeki kangalları inceleyen Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada "TİKA olarak Afrika’daki çalışmalarımıza devam edeceğiz. TİKA tarafından bu projenin devamı olacak. Mandıracılık, süt ve süt ürünleri atölyesi için de çalışmalarımız olacak." dedi.

Yetkililer, sürülere saldıran çitaların köylüler tarafından öldürüldüğünü ve bunun da nesli tükenmekte olan çitaların daha da azalmasına neden olduğunu ifade etti.

Anadolu’dan getirilen kangalların bu merkezde eğitilerek, havyancılıkla uğraşan çiftçilere verildiğini aktaran yetkililer, bu sayede çitaların sürüye saldırmasının engellendiğini ve nesli tükenmekte olan çitaların da kangallar sayesinde korunduğunu belirtti.

Çita Koruma Merkezi'nde 15 kangal ve 30’dan fazla kangal yavrusu bulunuyor.


Yorumlar