TİDER'in ikinci "Destek Market"i gelecek yıl açılacak

- TİDER Yönetim Kurulu Başkanı Süzer: - "Bağcılar-Esenler hattında bir Destek Market açmak istiyoruz. Açacağımız Destek Market ile ihtiyaç sahiplerinin hem temel ihtiyaçlarını karşılayacağız hem de bu kişilere meslek edindirerek kendi ayaklarının üzerinde durmalarını sağlayacağız. Bunların yanı sıra, bölgedeki israfı da önlüyor olacağız"

Google Haberlere Abone ol
TİDER'in ikinci "Destek Market"i gelecek yıl açılacak

İSTANBUL (AA) - Temel ihtiyaçlara adil ve eşit bir şekilde ulaşılması için İstanbul Maltepe'de açtığı Destek Market ile dört binin üzerinde aileye, 1 milyon liranın üzerinde temel ihtiyaç maddesi ulaştıran Temel İhtiyaç Derneği (TİDER), Bağcılar-Esenler hattında yeni bir Destek Market açmak için önemli mesafe aldı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, TİDER yeni "Destek Market" için İstanbul Maratonu'na katıldı. Maraton öncesinde "Adım Adım-İyilik Peşinde Koş Platformu"na üye olan derneğin özellikle sosyal medya üzerinden yürüttüğü kampanyaya, 154 gönüllü koşucu destek verdi.

Ekim ayından kasım sonuna kadar devam eden bağış toplama sürecinde, 154 gönüllü koşucu bin 171 kişiye ulaştı. Bu kişilerin bağışladığı 119 bin 538 lira ile ikinci "Destek Market"in açılma süreci hız kazandı.

Gönüllü koşucular ile maratona katılan TİDER Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Süzer, başarılı bir kampanya süreci geçirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bir seneyi aşkın bir süredir Maltepe'deki ilk pilot Destek Marketimizi başarıyla çalıştırıyoruz. Dört binin üzerinde ailenin gıda, temizlik ürünleri ve kıyafet gibi temel ihtiyaçlarını karşıladık, 50'ye yakın kişiyi de iş sahibi yaptık. Şimdi sıra, kendini ispat eden Destek Projemizi (Destek Market + Destek İK) İstanbul'un en sıkıntılı bölgelerinden birinde uygulamaya geldi. Bağcılar-Esenler hattında bir Destek Market açmak istiyoruz. Maltepe'de 5 bin civarında ihtiyaç sahibi bulunurken, sadece Bağcılar'da bu rakam 100 bine ulaşıyor. Açacağımız Destek Market ile ihtiyaç sahiplerinin hem temel ihtiyaçlarını karşılayacağız hem de bu kişilere meslek edindirerek kendi ayaklarının üzerinde durmalarını sağlayacağız. Bunların yanı sıra, bölgedeki israfı da önlüyor olacağız."

Gelecek yıl açılması planlanan yeni Destek Market ile ilk etapta yoksulluk sınırı altında yaşayan 5 bin ailenin temel ihtiyaçlarını karşılayacaklarını bildiren Serhan Süzer, şu bilgileri verdi:

"Yeni Destek Marketimizde yıllık, başta gıda olmak üzere 1 milyon liranın üzerinde ürünün ve 40 tondan fazla meyve-sebzenin kurtarılarak aileler ile paylaşılmasını sağlayacağız. Bu süreçte elini taşın altına koyarak bizimle birlikte koşan, bağış toplamak için canla başla çalışan tüm gönüllülerimize yürekten teşekkür ediyorum. Toplanan bağışlar ile Destek Marketin açılması için sürdürdüğümüz çalışmalarımıza hız vereceğiz."

Yorumlar