Thorgan Hazard Müslüman mı, dini nedir, nerelidir?

Thorgan Hazard Müslüman mı, dini nedir, nerelidir?

Google Haberlere Abone ol
Thorgan Hazard Müslüman mı, dini nedir, nerelidir?

Thorgan Hazard Müslüman mı, dini nedir, nerelidir soruları son günlerde merakla soruluyor. Belçikalı milli futbolcu Thorgan Hazard aileden futbolcu. 27 yaşındaki hücum oyuncusu Alman Borussia Dortmund kulübünde forma giyiyor. Thorgan Hazard, Real Madrid’in yıldız oyuncusu Eden Hazard’ın kardeşi. 

Thorgan Hazard Müslüman mı, dini nedir?
Thorgan Hazard Müslüman mı, dini nedir?

 

29 Mart 1993 senesinde dünyaya gelen Hazard 27 yaşında. Belçikalı oyuncu hücumun her mevkiinde forma giyiyor. Sol kanat, forvet ve sağ kanat Thorgan Hazard’ın oynadığı bölgeler. Komple bir hücum oyuncusu olan sağ ayaklı Hazard, takımı Borussia Dortmund’un vazgeçilmez oyuncularından. 

Thorgan Hazard Belçika’nın La Louviere şehrinde doğdu. Aslen Belçikalı olan Thorgan Hazard, ülkesinde büyüdü. Altyapı eğitimini Belçika ve Fransa’da aldı. 

Belçika amatör takımlarından Royal Stade Brainois’te futbol hayatına başlayan yıldız oyuncu, altyapı kariyerini Tubize ve Lens takımlarında tamamladı. Fransa’nın Lens takımında profesyonel olan ve ardından genç yaşında Chelsea kulübünün futbolcusu olan Thorgan Hazard, abisi Eden Hazard’ın yolunu takip etti. Eden Hazard’ın aksine Premier Lig ekibi Chelsea’de forma şansı bulamayan hücum oyuncusu, Belçika’nın Zulte Waregem ve B.M.Gladbach ekiplerinde kiralık olarak forma giydi. Chelsea’den sonra B.M.Gladbach’ın bonservis haklarını aldığı Thorgan Hazard’ın şu andaki takımı Borussia Dortmund. 

Aileden futbolcu olan Thorgan Hazard’ın anne ve babası da futbolculuk geçmişleri ile göze çarpıyor. Thorgan’ın babası Thierry Hazard yarı profesyonel futbolculuk kariyerini, geleceğini bu meslekte görmediği için sonlandırmıştı. Futbol mesleğinde daha başarılı olan anne Carine Hazard ise Belçika Kadın 1.Ligi’nde forvet olarak görev yapıyordu. İlk çocuğu Eden Hazard’a hamile kalan Carine hamileliği ile birlikte futbola ara verince eski mesleğine geri dönmemeyi tercih etti. 

Thorgan Hazard Müslüman mı, dini nedir?
Carine ve Thierry Hazard çiftinin 4 oğlu dünyaya geldi. 1991 yılında doğan Eden Hazard, 1993 yılında doğan Thorgan Hazard, 1995 yılında doğan Kylian Hazard ve 2004 doğumlu Ethan Hazard futbolcu fabrikasının ürünleri oldular. Carine ve Thierry Hazard çifti dört oğlunun da oyuncu danışmanlığını yapıyorlar. 

 

EDEN HAZARD KİMRDİR?

Belçikalı yıldız futbolcu Eden Hazard, 1991 yılında Belçika'nın La Louvière kentinde doğdu. Futbola 7 yaşındayken amatör bir kulüp olan Stade Brainois takımında başladı. 2003 yılında Tubize altyapısına girmesiyle profesyonel futbol kariyerine geçti. Yeteneğiyle kısa sürede dikkat çekti ve 2005 yılında ülkenin en büyük takımlarından Lille'in altyapısına transfer oldu.

3 yıl altyapısında forma giydiği Lille'de ilk kez 17 yaşında as takıma yükseldi. Her yıl performansını arttıran Eden Hazard, 2008-2009 sezonunda 18 yaşındayken as takımda banko oynamaya başladı. İlk sezonunda 31 maçta görev aldı ve 4 gol attı. Gollerinden çok top hakimiyeti, driblingleri ve hızı dikkat çekti.

Lille'in 2010-2011 yılında kazandığı şampiyonlukta ve Fransa Kupası'nı kazanmasında Moussa Sow ve Gervinho'yla beraber büyük pay sahibi olan Hazard, 20 yaşında Avrupa devlerinin dikkatini çekti. 7 gol 9 asistle tamamladığı sezonun sonunda hakkında birçok transfer dedikodusu çıksa da, 1 yıl daha Lille'de kaldı. 2011-2012 sezonunun sonunda Lille'den Chelsea'ye 35 milyon euro'ya transfer oldu ve 7 sezon sürecek Chelsea macerasına başladı.

21 yaşında transfer olduğu Chelsea'de 7 senede 350 maça çıktı. 108 gol 91 asistlik performans gösterdi ve 2 Premier Lig şampiyonluğu, 1 İngiltere Lig Kupası, 1 FA Cup kazandı. Şampiyonlar Ligi'nde ise hiç final oynayamadı.

Hazard artık 28 yaşında ve kariyerini bir adım daha öteye götürüp en üst seviyedeki takımlardan birinde Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmaya hedefliyor. Chelsea-Arsenal arasındaki UEFA Kupası finalinin ardından 100 milyon euro'ya Real Madrid'e transfer olması ve Cristiano Ronaldo'dan doğan boşluğu doldurması bekleniyor.

Eden Hazard 2012 yılında Natacha Van Honacker ile evlendi. Yannis ve Leo isminde iki çocuğu olan Hazard, doğma büyüme Belçikalı ve müslüman. Babasının ismi Thierry, annesinin ise Carine. Thorgan Hazard, Kylian Hazard ve Ethan Hazard isimlerinde üç kardeşi var ve üçü de futbolcu.

Yorumlar

Eden hazarda yakışmadı........... Ayıp